Atpakaļ uz nra.lv

Džilindžers pirmo reizi komentē Dailes teātra pamešanu; skarbi kritizē Artūru Skrastiņu

tautaruna.lv 1.decembris 2020, 13:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Režisors Dž. Dž. Džilindžers jeb īstajā vārdā Raimonds Rupeiks jaunā YouTube raidījumā kopā ar Ievu Adamss sarunājušies par jūtīgām tēmām un pirmo reizi Džilindžers komentējis Dailes teātra pamešanu.

Džilindžers, komentējos pagājušā gada notikumus, vislielāko sašutumu pauž tieši par aktiera Artūra Skrastiņa rīcību.

Viņš norāda, ka viss sācies ar aizrādījumu aktrisei Rēzijai Kalniņai, kura, režisora vārdiem, ļoti jūtīgi uztverot kritiku un nākamjā dienā par to runājusi televīzijā. Džilindžers gan uzsver, ka viņā nav aizvainojuma pret aktrisi.

Lielāko vilšanos Džilindžeram sagādājis Artūrs Skrastiņš, ar kuru kopā arī mācījies. Režisors neslēpj, ka vīlies par Skrastiņa rīcību viņam aiz muguras, sasaucot sapulci un pēc uzticības balsojuma vēršoties pie preses un Kultūras ministrijā.

"Neesi gļēvs, runājam aci pret aci. Mēs taču kopā lietas darām. Es taču neapzināti ļaunu esmu darījis, ja tur ir kaut kādas problēmas," pauž Džilindžers un norāda, ka, viņaprāt, šādi Skrastiņš vēlējies atgūt "līderību", jo pēdējos gados esot izkritis no "pirmā trijnieka", ilgu laiku būdams "numur viens".

Džilindžers atzīmē, ka saprot arī Žagara iesaisti, jo esot stājies ceļā pašreizējā Dailes teātra direktora sapnim par teātra koncertzāli. Tāpēc viņš rēķinājies ar Žagara "pretsitienu".

Jau ziņots, pērnā gada 25.septembrī, notika aktieru sapulce, ko iniciēja paši aktieri. Tajā tika izskatīts viens jautājums - Dž.Dž.Džilindžera kā mākslinieciskā vadītāja darbības izvērtējums ilgākā laika periodā. Dailes teātra aktieri izteica neuzticību Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam un režisoram Džilindžeram un informēja par to teātra direktoru.

Džilindžers 2019. gada 7.oktobrī, parakstīja vienošanos ar teātra direktoru par atkāpšanos no amata. Toreiz režisors norādīja, ka teātri gatavs pamest pavisam: "Cerams, ka visa ļaunuma sakne - Džilindžers - ir izravēta un turpmākā Dailes teātra radošā darbība būs radoši sekmīgāka. Un nobeigumā priecīga ziņa maniem nelabvēļiem - savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairāk nenodarbošos."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:00

Jaunākās diskusijas