Atpakaļ uz nra.lv

Krūmiņa krimināllietas tiesas spriedums saceļ "vētru" sociālajos medijos

Portāls nra.lv 18.oktobris 2020, 16:44
 
f64
Asas diskusijas sabiedrībā izvērtušās par uzņēmēja Jūlija Krūmiņa krimināllietas tiesas spriedumu, radot neizpratni par to, vai pastāv taisnīga tiesa starp dažādām sabiedrības grupām.

Kā jau vēstīts, Jūlijam Krūmiņam un viņa meitai Maijai Kreiviņai tika ierosināta krimināllieta par kukuļdošanu Veselības inspekcijas darbiniecei Tatjanai Morozovai. Lieta tika ierosināta par viņu piederošā īpašuma “Turaidas kvartāls” nodošanu ekspluatācijā, kur bija nepieciešams pozitīvs atzinums no Veselības inspekcijas.

Tiesa lēma par atbilstošu soda apmēru piespriest naudas sodu. Krūmiņa naudas sods sasniedz 30 mēnešalgu jeb 12 900 eiro apmēru, savukārt viņa meitai 6450 eiro.

ekrānšāviņš no twitter.com

Mikroblogošanas vietnē Twitter partijas “Vienotība” pārstāvis un 13. Saeimas deputāts Andrejs Judins ir paudis dzelžainu kritiku. “Iespējams, ka izdarītie pārkāpumi nav ļoti smagi. Bet ir dīvaini par amatpersonas uzpirkšanu kā pamatsodu piemērot naudas sodu. Naudas sods šādos gadījumos varētu būt piemērots kā papildsods. Krimināllikums šādu iespēju paredz.”

Judins uzsver, ka šāds soda veids varētu būt nevis kā galīgais spriedums, bet gan kā papildsods, jo turīgām personām, šajā gadījumā miljonāra Krūmiņa tiesas procesā kā pamatsods šis nav atbilstoši izvērtēts.

Arī citi Twitter lietotāji ir iesaistījušies diskusijās un pauduši neizpratni par tiesas lēmumu. Partijas “Progresīvie” valdes loceklis Igors Kļaviņš izceļ faktu, ka turīgiem cilvēkiem, miljonāriem nav būtiska atšķirība naudas izteiksmē. “Miljonāram nav atšķirības starp minimālo un 30 minimālajām algām. Valsts, kurā rīcības, kas ir sodāmas nabagiem ir atļautas bagātajiem, nav taisnīga.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas