Atpakaļ uz nra.lv

Operators atklāj jaunas detaļas par "krokodilu mednieka" Stīva Ērvina nāvi

tautaruna.lv 13.septembris 2020, 16:44
 
Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix/Leta
Par "krokodilu mednieku" dēvētais Stīvs Ērvins traģiski gāja bojā 2006. gada septembrī, kad viņu sirdī sadzēla dzeloņraja. Ērvinam tolaik bija 44 gadi.

Raja Ērvinu sadzēla dokumentālās filmas par Lielo Barjerrifu uzņemšanas laikā. Vīrieša pēdējos vārdus atklāj filmēšanas grupas operators Džastins Laions, raksta "The Mirror".

Operators atceras, ka Ērvina pēdējie vārdi esot bijuši: "Es mirstu." "Tas bija pēdējais, ko viņš pateica. Mēs cerējām uz brīnumu. Es sniedzu pirmo palīdzību pirms ieradās mediķi, kuri 10 sekunžu laikā konstatēja viņa nāvi," atklāj operators.

Džastins atklāja, ka liktenīgajā dienā filmēšanas grupa atradusies uz laivas, kad pamanījusi ūdenī dzeloņraju. Lai raju nofilmētu, Džastins ar Ērvinu esot uzmanīgi ieslīdējuši ūdenī. Pēc dažām filmēšanas minūtēm Ērvins esot gribējis pēdējo kadru, kā raja aizpeld.

"Man bija kamera un domāju, ka tas būs lielisks kadrs. Taču pēkšņi dzeloņraja sāka durt Ērvinam ar asti. Tie bija simtiem dūrienu dažu sekunžu laikā," atklāj Laions. Pēc uzbrukuma Ērvinu ieskāvušas asinis. Viņš saudzīgi ievilkts laivā, kur pateicis savus pēdējos vārdus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas