Atpakaļ uz nra.lv

Kāds Latvijā zināms dziedātājs, iespējams, kļuvis par ēdienu piegādātāju

tautaruna.lv 29.aprīlis 2020, 16:44
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ ievērojumi mainījusies daudzu kultūras jomas pārstāvju ikdiena. Ņemot vērā atceltos pasākumus un darbus, daudziem nākas meklēt jaunas darba iespējas. Producents Juris Millers informē, ka ievērojies, ka kāds Latvijā zināms mūziķis, iespējams, strādā par pusdienu piegādātāju.
"Šodien man garām pabrauca kāds Latvijā zināms dziedātājs. Ar divriteni. Un pusdienu piegādes somu uz muguras. Kultūras krīzes sekas būs dziļākas, nekā to spējām aptvert. Latvija ir dziesmotās revolūcijas zeme. To birokrātiem labāk neaizmirst," mikroblogošanas vietnē twitter raksta producents. Tiesa, konkrētās personas vārdu gan viņš neatklāj.

Dzejniece Liāna Langa gan norāda, ka, piemēram, līdzīgi dara aktieri Ņujorkā. "NYC daudzi aktieri (kuri profesijā vēl nenopelna tik daudz, lai sevi uzturētu) tradicionāli strādā par viesmīļiem, un neviens par to nebrīnās. Arī Osirisā strādājuši aktieri, kino ļaudis," atbild dzejniece.

"Ja tas ir tas dziedātājs - ēdiena piegādātājs no Liepājas, tad pēdējo piecgadi viņš noteikti nav kāpis uz skatuves," norāda kāds cits komentētājs.

Jau vēstīts, ka, piemēram, dziedātājs Normunds Pauniņš nav kautrējies publiski informēt par to, kādā situācijā nonācis krīzes laikā.

«Cītīgi maksāju nodokļus. Katru reizi kā grupai tika pārskaitīts honorārs, kas ir ne mazāk kā 1000-1500 eiro, reizēm pat 3000 eiro, no visiem šiem grupas honorāriem cītīgi tika maksāti nodokļi, kas nebūt nav mazi - 15%. Septiņu gadu griezumā sarēķinot ir vairāki tūkstoši eiro. Diemžēl man ir norādīts, ka esmu darba devējs, kaut gan kāds es darba devējs! Vai mikrouzņēmumam ir īpašs darba devējs? Laikam, ka ir oficiāli. Mūsu gadījumā tā ir vienkārši grupa. Tā kā esmu grupas vadītājs, tad to mikrouzņēmumu arī nodibināju. Līdz ar to es esmu darba devējs. Bet tā kā esmu darba devējs, VID pamato, ka man nekas nepienākas. Mikrouzņēmumā man ir divi darbinieki, kas ir grupas dalībnieki. Viņi par abiem par martu saņēma 260 eiro. Es nezinu, cik viņiem ir katram atsevišķi, jo VID man atsūtīja, ka kopā diviem darbiniekiem ir pārskaitīts 260 eiro. Bet man vienkārši pienāca atteikums. Kāda starpība, vai darba ņēmējs vai devējs? Mums principā visiem tās algas bija vienādas. Man reizēm bija lielāka, tāpēc, ka paralēli es arī veicu dīdžeja darbu, kas bija ārpus grupas. Dīdžeja honorāru saņēmu uz to pašu kontu, kur grupas nauda ienāk. Bet principā visi ir līdzvērtīgi tādā mikrouzņēmumā. Visi saņem maksimālos 720 eiro.

Visu interviju lasi šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas