Atpakaļ uz nra.lv

Greifāne: Maskavā iebraukušas armijas mašīnas

Portāls nra.lv 1.aprīlis 2020, 12:39
 
Kaspars Krafts/F64
„Mums ir aizvērti visi veikali, izņemot pārtikas veikalus, aptiekas, protams, slimnīcas, pat benzīntanki strādā, bet nekādas izklaides - visi parki, pludmales, viss ir aizvērts, lai cilvēkus maksimāli noturētu mājās. Ir izdota pavēle, ka ir tā saucamā komandantstunda, tā nav obligāta, bet ir gadījumi, kad policijas mašīnas brauc un stāsta cilvēkiem, ka viņiem vajadzētu palikt mājās no 22:00 vakarā līdz 5:00 rītā,” par pašizolāciju Maskavā saistībā ar COVID – 19 videointervijā RīgaTV 24 stāsta mūziķe Liene Greifāne, kura jau ilgāku laiku dzīvo Krievijas galvaspilsētā.

Liene arī zina teikt, ka šobrīd Maskavā ir iebraucis simtiem armijas mašīnu, un liekas, ka kaut kas tuvāko dienu laikā varētu notikt, taču pagaidām nekādas informācijas neesot. Cilvēkus nedzenot panikā. „Skolas ir slēgtas, dārziņi arī un strādāt neviena firma nedrīkst izņemot tie, kas ražo pirmās nepieciešamības preces un sniedz pirmās nepieciešamības pakalpojumus. Šodien dzirdēju, ka uzlika pus miljons (Krievijas rubļu) sodu kādam puisim, kurš atvēra savu auto salonu. Mēri šobrīd tiek pieņemti diezgan asi, bet cilvēki drīkst braukt uz dāču, no pilsētas pārbraukt uz savām lauku mājām vai citur ārpus pilsētas,” par ierobežojumiem stāsta mūziķe.

Stāstot, kā viņa un viņas ģimene šajā laikā izklaidējas, Liene atbildēja, ka sēžot mājās viņa ir sākusi gleznot. Kopā tiekot spēlēts monopols, lasītas grāmatas, skatītas filmas un visi cerot, ka drīz šis viss beigsies, robežas tiks atvērtas un viņi atkal varēs aizbraukt uz Latviju vai arī draugi apciemot viņus Maskavā.

"Novēlu visiem - turaties, palieciet mājās, esiet atbildīgi. Uz mežu varat aiziet pastaigāties, mēs arī dzīvojam pie meža, izejam pastaigāt svaigā gaisā, bet, turiet distanci viens no otra, neejiet uz pasākumiem, neejiet uz lielveikaliem un nedomājiet, ka tas neskars jūs un jūsu ģimeni. Esiet atbildīgi un visiem veselību!” novēl Liene Greifāne.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas