Atpakaļ uz nra.lv

Žagars komentē Covid-19 atklāšanu Dailes teātra darbiniekiem

Viktorija Gabrjuna 2.aprīlis 2020, 9:30
 
Oksana Džadana/F64
To, ka Dailes teātra kolektīvā ir divi saslimušie ar koronavīrusu, teātra direktoram Jurim Žagaram paziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) laikā, kad Žagars bija pašizolējies pēc brauciena uz Spāniju, vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Negribu, lai sāktos raganu medības!" izdevumā "Privātā Dzīve".
Kā pastāstīja Žagars, Dailes teātris diemžēl bija viens no pirmajiem lielajiem kolektīviem Latvijā, kas saskārās ar koronavīrusa gadījumiem.

SPKC inficējušos darbinieku vārdus atklāt nevarēja, jo viņi paši nedeva tādu atļauju. Žagars atzīst, ka tieši šis apstāklis lielā mērā apgrūtināja situācijas turpmāko risināšanu, kad bija jāapzina inficēto personu kontaktpersonas. Žagars gan piebilst, ka tomēr tika ar to galā.

Kuluāros izskanējušas runas, ka ar koronavīrusu inficējušies nevis Dailes teātra tehniskie darbinieki, bet gan aktieri, uz ko Žagars atbild, ka baumas nekomentē un nevar šo infomačiju ne apstiprināt, ne noliegt.

Iepriekš tika vēstīts par diviem saslimšanas gadījumiem Dailes teātrī. Zināms, ka viens darbinieks, visticamāk, ir inficējies no kontakta ārpus teātra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas