Atpakaļ uz nra.lv

Luijs Fonteins stāsta, kāpēc no ASV steidzis atgriezties Latvijā

Rita Lazda 30.marts 2020, 16:37
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Pēdējo nedēļu laikā notikuši vairāki repatriācijas reisi, ar kuriem Latvijā mājās nogādāti tautieši no ārvalstīm. Kā vēsta portāls "liepājniekiem.lv", tad Latvijā atgriezies arī Liepājas iedzīvotājs, uzņēmējs un mūziķis Luijs Fonteins jeb īstajā vārdā Stīns Lorenss.
L.Fonteins stāsta, ka, lai tiktu uz Ārlietu ministrijas organizēto repatriācijas reisu no Frankfurtes, nācies lidot no vienas lidostas uz otru un pielāgoties tiem dažiem lidojumiem, kas vēl nebija atcelti. “Biju sākotnēji iegādājies citu lidojuma maršrutu. Pēdējā brīdī, kad jau biju atbraucis uz lidostu, viss mainījās. Biju spiests riņķot pa Ameriku, lai no tās vispār tiktu ārā,” viņš stāsta “Kurzemes Vārdam” par savu vairāk nekā 30 stundu garo ceļojumu.

Amerikā palikt uzņēmējs neredzēja iespēju, jo Covid-19 ir mainījis plānus un uzņēmuma darbību. “Ņūorleāna nav bagāta pilsēta. Pamatā viss notiek, pateicoties tūristiem. Bija paredzēti vairāki liela mēroga mūzikas festivāli, pēc kuriem afterpartiji būtu notikuši manā klubā, bet tagad viss ir apstājies. Man nebija nekādas jēgas tur uzkavēties,” stāsta S. Lorenss. Turklāt, pēc uzņēmēja stāstītā, Amerikā šīs slimības izplatība ir vērienīgāka un prognozes liecina, ka šī valsts būs slēgta vēl ilgi. “Ko es tur darītu? Man Latvijā ir daudz vairāk darāmā. Veiksmīgi remonts rit arī Pāvilostas jaunajā īpašumā. Man šeit ir bērni un daudz vairāk tuvu cilvēku, kurus vēlos satikt. Nevaru iedomāties, ka būtu prom no viņiem tik ilgi, principā uz nenoteiktu laiku.”

Tāpat viņš apgalvo, ka apzinās situācijas nopietnību un ievēros karantīnu. Viņš ir patīkami pārsteigts par Latvijas drošības pasākumu ievērošanas augsto līmeni. “Nevienā lidostā neko tādu neredzēju. Latvieši tiešām labi pastrādāja. Mums visiem tika izdalītas sejas maskas, stjuartes bija spectērpos.” Uzņēmējs arī izsaka pateicību Liepājas mēram, kurš, uzzinot, ka S. Lorenss atlidojis no Amerikas, piedāvājis viņam transportu tikšanai uz Liepāju.

Avots: liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas