Atpakaļ uz nra.lv

Andris Bulis pikts uz Latvijas valdību

Rita Lazda 29.februāris 2020, 13:00
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Līdzīgi kā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), arī aktieris Andris Bulis publiski paudis savu viedokli par nodokļu politiku un valdības rīcību Latvijā.
"Valdība ir ģeniālā, budžetu aizlāpīt ar mikrouzņēmuma nodokļa palielināšanu tādā veidā 3/4 uzņēmumu izbeigtu darbību. 85000 cilvēki beidz maksāt vismaz kaut ko. Kāds plāns tālāk? Visi atvērs SIA? Ideāla motivācija kaut ko darīt," komentējot nodokļu politikas jautājumu mikroblogošanas vietnē savu viedokli neslējp populārais aktieris.

Atbildot uz A.Buļa pausto, kāds komentētājs norādījis, ka ir arī risinājumus iet strādāt pie kāda, kurš var samaksāt nodokļus.

Atgādinām, ka Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK) norāda, ka esošā nodokļu politika neveicina Latvijas uzņēmumu konkurētspēju, tostarp traucē Latvijas valsts tautsaimniecības izaugsmei.

LTRK skaidroja, ka pie šāda secinājuma nonākuši uzņēmēji pagājušajā nedēļā Dobelē notikušajā Zemgales biznesa klubā, kur diskutēja par daudziem jautājumiem, tostarp par nepieciešamību mazināt darbaspēka izmaksas, nodokļu ieņēmumu nepārdomātās tērēšanas no valsts un pašvaldību puses un citām aktualitātēm.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norādīja, ka kopīgi ar valdību norit darbs pie nodokļu politikas pilnveidošanas, lai padarītu nodokļus samaksājamus, stabilus un vērstus uz ekonomikas attīstību. "Šobrīd no nodokļu jautājumiem zināms vien, ka alkohola akcīzes nodokli necels tik strauji, kā tas tika plānots, jo šādas izmaiņas padarīt Latviju mazāk konkurētspējīgu salīdzinājumā ar kaimiņvalstīm un varētu atstāt sekas arī uz valsts budžetu," piebilda Endziņš.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas