Atpakaļ uz nra.lv

Kivičs skarbi kritizē latviešu slavenību rīcību Misānes jautājumā

Rita Lazda 18.februāris 2020, 17:09
 
Inga Nestere/F64 Photo Agency
Latviešu mūziķis Andris Kivičs ar uzrunu vērsies pie saviem amata brāļiem norādot, ka tie šobrīd nav iesaistījušies, lai glābtu Latvijas pilsoni K.Misāni, kurai draud izdošana Dienvidāfrikas Republikai (DĀR).
"Kur ir BrainStorm, Instrumenti, Dons, Intars Busulis, GACHO, Lauris Reinikis, Guntars Račs, visi mūsu ķipa A klases mākslinieki un visi nelaimīgie influenceri, kad vajag vienu postu ielikt ar linku uz petīciju par Kristīnes misānes izdošanu Latvijai nevis DĀR?" retoriski jautā dziedātājs Andris Kivičs, kurš pats iepriekš sociālajos tīklos aicinājis parakstīt petīciju par K.Misānes izdošanu Latvijai.

"Ziniet kāpēc, tur, kur ir negācijas, tur nav nauda. Mūsu māksliniekiem interesē tikai nauda," skarbs ir A.Kivičs. "Kur jūs esat, zēni? Kā var būt, ka mani vienīgo tas interesē?"

"Kamēr tu filmēji šo nevajadzìgo video, kuru publicēt facebokā, lai liktu citiem domāt, ka esi baigais glābējs, varēji sen privāti katram no šiem nosauktajiem populārajiem cilvēkiem, kuri itkā domā tikai par sevi, uzrakstīt un paskaidrot kāpēc vajag, lai tie publisko informāciju par Kristīni Misāni. Tici man, no šī video nebija nekādas jēgas," atbildot Andra publicētajam video norāda kāda komentētāja.

Tikmēr kāds cits norāda, kāpēc tad neglābt arī citus Latvijas pilsoņus, kuri šobrīd par kādu pārkāpumu notiesāti citviet pasaulē.

Jau vēstīts, ka šodien Ģenerālprokuratūra pieņēmusi Eiropas apcietinājuma lēmumu pret Latvijas pilsoni Kristīni Misāni un nosūtījusi Dānijas kompetentajai iestādei aicinājumu viņu izdot Latvijai.

Pirmdienas pēcpusdienā Ģenerālprokuratūrā saņemti jauni pierādījumi kriminālprocesa sākšanai. Šajā kriminālprocesā Misāne atzīta par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 168.panta, 193.panta otrās daļas un 275.panta otrās daļas.

Krimināllikuma 168.pants ir par izvairīšanos no tiesas vai bāriņtiesas nolēmuma, kas izriet no aizgādības, aprūpes vai saskarsmes tiesībām ar bērnu, kā arī tiesas nolēmuma, kas paredz bērna nogādāšanu atpakaļ uz valsti, kurā ir viņa dzīvesvieta, izpildes vai ļaunprātīgu šāda nolēmuma nepildīšanu, un tas paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Tāpat kriminālprocess sākts par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu, iznīcināšanu, bojāšanu vai nelikumīgu izmantošanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:30

Jaunākās diskusijas