Atpakaļ uz nra.lv

Zināms, kā pēc skaļā paziņojuma pret Hariju izturas tēvs un brālis

Rita Lazda 27.janvāris 2020, 12:18
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Dažas nedēļas pēc tam, kad oficiāli tapis zināms par Saseksas hercogu pāra lomas mazināšanu britu karaliskajā ģimenē, ārvalstu mediji steidz vēstīt, kā tas pret princi Hariju un viņa ģimeni šobrīd izturas viņa tēvs princis Čārlzs un brālis Viljams.
Vien pagājušā nedēļā princis Harijs devās pie sievas Meganas un dēla Ārčija uz Kanādu, kur ģimene uzturēsies tuvāko nedēļu laikā. Lai gan ārvalstu mediji spekulē par to, kādas ir tuvāko ģimenes locekļu attiecības ar dumpiniecisko Hariju un Meganu, tabloīds "Express" vēsta, ka patiesībā princis Čārlzs un brālis Viljams pret Hariju un viņa ģimeni izturas ar ļoti lielu cieņu un sapratni.

Kā raksta medijs, tad abi apliecinājuši, ka ar mīlestību izturas pret Saseksas hercogu pāri, turklāt uzsver, ka jebkurā brīdī gaida viņu atgriešanos Lielbritānijā.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas princis Harijs otrdien ieradies Kanādā, kur viņš, kā sagaidāms, pēc paziņojuma par atkāpšanos no svarīgāko karalisko pienākumu veikšanas pavadīs lielāko daļu laika.

Kā redzams telekanāla "Sky News" pārraidītajos kadros, Harijs otrdienas rītā pēc atlidošanas Vankūveras lidostā pamet lidmašīnu.

Harija sieva ASV televīzijas aktrise Megana Mārkla un pāra astoņus mēnešus vecais dēls Ārčijs jau iepriekš šomēnes atgriezās Kanādā.

Pāra lēmums pamatā dzīvot Kanādā, kur Mārkla savulaik filmējās ASV seriālā "Suits", izraisījis debates par to, kam būtu jāsedz viņu apsardzes izdevumi.

Valdības atbildei "būtu jābūt īsam un kodolīgam "nē"", redakcijas ievadrakstā pauž Kanādas ietekmīgākais laikraksts "Globe and Mail".

Līdz ar Harija lēmumu "atteikties no ģimenes tradīcijas karaliskā ģimene nebūtu pēkšņi jāatbrīvo no atbildības gādāt par viņa drošību", otrdien vēstulē, kas publicēta laikraksta tīmekļa vietnē, norāda Olga Eiznere Favro.

"Karaliskajai ģimenei būtu jāgādā par viņa apsargāšanas rēķina apmaksu, nevis pašam Harijam un pavisam noteikti ne jau Kanādas nodokļu maksātājiem," uzsvēra Favro.

Harijs un Megana ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II panāktās vienošanās ietvaros atteikušies no karaliskajiem tituliem un valsts finansējuma, sestdien pavēstīja Bakingemas pils.

Vienošanās nozīmē, ka Harijs un viņa sieva pārtrauks lietot titulu "karaliskā augstība".

Pāris "vairs nav strādājoši karaliskās ģimenes locekļi", apliecināja Bakingemas pils.

Harijs un Megana 8.janvārī nāca klajā ar paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas