Atpakaļ uz nra.lv

Džilindžera sieva stāsta par režisora dzīvi pēc apvērsuma Dailes teātrī

Viktorija Gabrjuna 20.decembris 2019, 9:30
 
facebook.com
Pēc notikušā Dailes teātrī, kad režisors Dž. Dž. Džilindžers pameta mākslinieciskā vadītāja amatu, viņa sieva Inga Grencberga uzsver - Džilis nekad nebūs prom no teātra, vēstīts Evijas Kalnbērzas materiālā "Manī sabruka ilūzijas par daudziem" izdevumā "Privātā Dzīve".
Uz jautājumu, kā apvērsums Dailes teātrī ietekmēja abu dzīvi, Inga uzsver, ka pēc notikušā viņai sabruka ilūzijas par daudziem cilvēkiem.

"(..) bet pārsteidzošākais tajā visā bija tas, ka Džilis turpināja aizstāvēt un reabilitēt šos cilvēkus. Es savā sapņu ceļojumā Indijā sēdēju un raudāju, bet viņš teica: "Saproti, viņi citādāk nevarēja rīkoties!"," pauda Inga.

Grencberga uzsver, ka Džilindžers nekad pavisam nav bijis prom no teātra un, kā viņai liekas, arī nebūs. Viņš katru dienu lasa, interesējas un dzīvo līdzi notikumiem teātrī, ne tikai Dailē, bet vispār.

Jāatgādina, ka Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers 7.oktobrī, parakstīja vienošanos ar teātra direktoru par atkāpšanos no amata.

Kā vēstīts, Dailes teātra aktieri izteica neuzticību Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam un režisoram Džilindžeram un informēja par to teātra direktoru.

25.septembrī, notika aktieru sapulce, ko iniciēja paši aktieri. Tajā tika izskatīts viens jautājums - Dž.Dž.Džilindžera kā mākslinieciskā vadītāja darbības izvērtējums ilgākā laika periodā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:40

Jaunākās diskusijas