Atpakaļ uz nra.lv

Sondrai Zaļupei cīņā ar vēzi nācies mainīt ārstēšanās terapiju

Viktorija Gabrjuna 4.decembris 2019, 9:30
 
Publicitātes foto
Mūziķa Riharda Zaļupes sieva Sondra Zaļupe aktīvi turpina cīņu ar vēzi. Viņa regulāri veic pārbaudes. Pēdējo analīžu rezultātu dēļ nācās mainīt ārstēšanās terapiju, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Es pērku laiku" izdevumā "Privātā Dzīve".

Lai redzētu, cik veiksmīgi uzveikt melanomu palīdz zāles, Sondra regulāri veic pārbaudes.

"Pēdējā datortomogrāfija un PET skenēšana uzrādīja, ka viena no mazajām metastāzēm, kas ķermenī vēl bija palikusi, sākusi augt, nevis samazināties. Tas nozīmēja, ka zāles, ko līdz šim lietoju konkrētam audzējam, ir pārstājušas iedarboties," stāsta Sondra.

Viņa skaidro, ka metastāze ap nieri bija izveidojusi tādu kā kapsulu, tāpēc tika veikta operācija un izoperēta virsniere.

Tāpat ārsti Vācijā ieteica nomainīt terapiju uz efektīvāku. Tagad mērķterapiju viņa ir nomainījusi pret imūnterapiju, kurā zāles laiž vēnā.

Kā iepriekš vēstīja Neatkarīgā Rīta Avīze, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris vēstīja par labdarības koncertu melanomas pacientiem "Es nākšu, lai tu dzīvotu", kas notiks 3.decembrī. Līdzcilvēku atbalsts nepieciešams melanomas pacientiem, kuriem pašlaik valsts finansētas zāles nepienākas. Ziedot.lv palīdzību lūdz trīs pacientes, taču pacientu, kuru dzīvības glābšanai ir vajadzīgas zāles, ir vairāk, jo melanomu gadā konstatē vismaz 200 pacientiem. Viena no šīm pacientēm ir Sondra Zaļupe.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:57

Jaunākās diskusijas