Atpakaļ uz nra.lv

Ērgļos izraisās skandāls Raimonda Paula koncerta dēļ

tautaruna.lv 18.novembris 2019, 11:28
 
Vladislavs Proškins/F64
Nedēļas nogalē Ērgļu saieta namā viesojās maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends. Pirms koncerta gan izraisījās liels skandāls biļešu dēļ, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

"Bija rakstīts, ka ieejas kartes uz Raimonda Paula koncertu 4. novembrī tiks stingri izdotas tikai novada iedzīvotājiem, bet 4. novembra plkst. 11.00 ieejas kartes vairs nebija pieejamas! Biļetes netika stingri izdalītas pa vienai, katram iedzīvotājam, bet gan deva pat piecas biļetes vienam cilvēkam! Tāpat kultūras nama darbinieki piesavinājās biļetes, jo izrādās, ka pirmās piecas rindas zālē ir rezervētas tikai darbiniekiem!" pauž Ērgļu iedzīvotāja.

Koncerts bija paredzēts Ērgļu un Ērgļu novada iedzīvotājiem bez maksas. Tika nolikts konkrēts datums, kurā iedzīvotāji varēs ieejas kartes saņemt, taču izrādās, ka dažu stundu laikā neviena brīva sēdvieta vairs neesot bijusi. To bijis mazāk arī tāpēc, ka vietējā kultūras nama vadība nolēmusi, ka pirmajās piecās rindās sēdēs cilvēki, kuri vairāku gadu garumā veido dažādus uzvedumus - kora dalībnieki, teātra dalībnieki un citi.

Arī citi cilvēki, kuri nepaspēja tikt pie ieejas kartēm, pirms koncerta atzina, ka par to žēl, tomēr koncertu dosies baudīt tāpat, kaut vai būs jāstāv kājās.

Lai gan tika strikti noteikts, ka koncerts paredzēts tikai vietējiem iedzīvotājiem, izskan runas, ka citi ieradušies paņemt ne tikai vienu biļeti sev, bet arī radiem un draugiem, kuri, iespējams, nemaz novadā nedzīvo.

Ērgļu novada kultūras darba speciāliste Sandra Avotiņa norāda, ka tieši lielā interese apmeklēt koncertu bijis iemesls, lai ieviestu ieejas kartes un darbinieki varētu kontrolēt, kuri cilvēki saņem bezmaksas sēdvietas. Tāpat viņa nenoliedz, ka biļetes teju “izkusušas” un cilvēku interese bijusi ļoti liela. Un pilsētā klejojošās runas par rezervētajām rindām esot patiesas - iespēja sēdēt pirmajās rindās sniegta tikai tiem pašdarbniekiem, kuri ilgus gadus strādājuši pie kultūras pasākumu izveides pilsētā.

Maestro Raimonds Pauls sazvanīts norāda, ka viņš par situāciju dzird pirmo reizi, un viņam nešķiet nekas traks, ja pirmajās rindās tiek cilvēki, kuri strādājuši kultūras dzīves labā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas