Atpakaļ uz nra.lv

Lindu Mūrnieci sadusmo "Rīgas Satiksmes" rīcība

tautaruna.lv 27.oktobris 2019, 13:08
 
facebook.com
Bijusī ministre un viesnīcas "Hotel Roma" vadītāja Linda Mūrniece sociālajā tīklā Facebook dalījusies ar stāstu par to, cik nelāgs starpgadījums viņai sanācis ar "Rīgas Satiksmi".
Mūrniece raksta, ka "Rīgas Satiksme" viņu sodījusi nepamatoti.

"Jau vairāk nekā gadu maksāju 55 eur mēnesī Rīgas satiksmei, lai varu novietot savu a/m pie ēkas, kurā dzīvoju. Tā arī oktobrī.

Pēkšņi desmitajā datumā logā sods. Rakstu RS jautājumu - kā gan tas gadījies, ja esmu samaksājusi? Atbilde - beidzies iedzīvotāja kartes derīguma termiņš, lietojiet veco. (Šķita, ka tai termiņš var beigties, ja izdeklarējos no Rīgas...) Sodu varat pārsūdzēt. Jauno karti saņemt, kad Rīgas domes kaut kāda komisija izskatīs, vai man to dot vai nedot.

Atkal rakstu, ka vecā karte nesen aizkritusi aiz paneļa, vai nevar kā līdzēt, jo datu bāzē vajadzētu būt redzamam, ka nekas nav mainījies un esmu samaksājusi. Nē, līdzēt nevarot, lai gaidot komisiju ( to gaidu vēl šodien) un sodus, ja uzliekot, lai pārsūdzot. Kamēr gatavojos pārsūdzēt pirmo sodu, saņēmu jau otro, turklāt, ar brīdinājumu, ka pēc trešā bloķēs riteņus. Tas nekas, ka pārsūdzībai ir 10 dienas, bloķēs un viss, pēc tam jau skaidrojieties.

Šobrīd mašīnu vadāju pa Rīgu, meklējot, kur likt, kamēr RS esmu apmaksājusi stāvvietu. Sodus samaksāju, jo negribēju, lai bloķē riteņus. Lielos vilcienos rēķinot, oktobrī par stāvvietu, sodos un maksājumiem lētākās stāvvietās, esmu samaksājusi ap 150 eur. To, vai iedzīvotāja kartes oktobra maksu RS atdos, pat nejautāju, jo skaidrs, ka neatdos.

Patiesībā stāvvieta pie mājas ir vienīgais iemesls, kādēļ esmu deklarēta Rīgā. Jo uzturēt šo pašvaldību ar saviem nodokļiem noteikti nevēlos," raksta Linda.

Komentāru snieguši arī "Rīgas Satiksmes" pārstāvji. Tiek uzvsērts, ka samaksātā nauda Mūrniecei tiks atgriezta atpakaļ.

"Saprotam Jūsu situāciju un tā tiek risināta. Jūsu Iedzīvotāju karte ir izgatavota un šodienas laikā tiks Jums nogādāta, pirms tam ar Jums sazinoties. Savukārt pēcapmaksas paziņojumi, kas piemēroti un par kuriem esat samaksājusi, tiks atcelti. Lai atgrieztu naudu Jūsu kontā par konkrētajiem pēcapmaksas paziņojumiem, kas piemēroti kartes izgatavošanas procesa laikā, nepieciešams uzrakstīt mums iesniegumu. To iespējams izdarīt arī elektroniski mūsu mājas lapas sadaļā "E-pakalpojumi" - Mani pēcapmaksas paziņojumi. Ja rodas kādi papildus jautājumi, lūdzam ar mums sazināties mūsu Facebook lapā. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!" tika vēstīts "Rīgas Satiksmes" atbildē.

Linda Mūrniece ir latviešu, uzņēmēja, žurnāliste, iekšlietu darbiniece un politiķe, bijusī aizsardzības ministre un iekšlietu ministre. Bijusi arī vairāku Saeimu deputāte, pārstāvēja partiju "Vienotība" (iepriekš "Jaunais laiks").

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:57

Jaunākās diskusijas