Atpakaļ uz nra.lv

Mūziķa Rolanda Ūdra veselības stāvoklis pamazām uzlabojas

tautaruna.lv 18.oktobris 2019, 12:08
 
Kaspars Krafts/F64
Raidījumā "Apollo 1h" mūziķe un grāmatu autore Ilona Ūdre stāsta, kā tagad klājas mūziķim Rolandam Ūdrim, kas pirms trim gadiem cieta avārijā.

Ilona uzsver, ka Ūdris nekad nebūs tāds kā agrāk. Viņa gan tic, ka daudz kas var izmainīties vēl aizvien.

Ilona ir pārliecināta, ka Rolanda veselības stāvoklis varētu uzlaboties. Uzlabojumi redzami jau tagad.

"Piemēram, nesen sāka tādas lietas parādīties - viņam sāk kreisā kāja kustēties. Kustības kļūst lielākas. Bet tajā pašā laikā, dzīvojot šeit, Ventspilī, es nezinu, ko ar to visu iesākt. Mums vispār būtu vajadzīgs tagad kārtīgs fizioterapeits, kurš kaut ko saprot, kas ar viņu darbojas, kas to visu redz un kontrolē un saka - ko mēs tagad darām ar to kāju, kura sāk kustēties. Kaut kā mēģināt dabūt viņu uz kājām. Bet šeit... Kamēr mēs šeit esam, īsti neko nevaram. Es lūdzos, lai pie ergoterapeita viņu paņem kopš pagājušā gada decembra. Joprojām netieku pie ergoterapeita. Tas ir speciālists, kurš māca no jauna apgūt prasmes - ģērbties, apkopt sevi. Tas ir tas, kas viņam būtu vajadzīgs, lai atgūtu patstāvību. Arī mācīt viņu ar datoru rīkoties," pauda Ilona.

Ieskicējot nākotnes plānus, Ilona neslēpj, ka abi ar Ūdri varētu pārvākties uz Rīgu.

"Tagad ir tā dilemma - es apzinos, ka mums šobrīd ir parādījusies tiešām iespēja, visticamāk, ja nekas nenobruks, tad gada beigās, nākamā gada sākumā mums būs Rīgas domes sociālais dzīvoklis, rinda ir izstāvēta, tas būs speciāli invalīdiem aprīkots - Ūdrim pielāgots, lai varētu mazgāties, lai būtu margas gar sienām, lai viņš var braukt un turēties. Tas būs Bolderājā. Bet, protams, man ir bail par to, kā būs. Protams, esmu uztraukusies, jo tagad Ventspilī no vienas puses ir vieglāk - šeit ir mana mamma, kura man palīdz. Šeit ir mazāka pilsēta, šeit viss ir mazāks," pauda Ilona.

Jāatgādina, ka augustā Ilona atklāja, ka, pateicoties valsts atbalstam, mūziķis Rolands Balodis - Ūdris beidzot ticis pie speciāla ratiņkrēsla, kas uzlabo viņa ārstēšanos.

Jau vēstīts, ka 2016.gada 17.janvārī mūziķi Rolandu Balodi- Ūdri Rīgā notrieca automašīna. Pēc notikušā dziesminieks ar smagām traumām nogādāts slimnīcā, kur sākotnēji ārsti nedeva lielas cerības par viņa izdzīvošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas