Atpakaļ uz nra.lv

Teātra kritiķei mājupceļš ar "airBaltic" izvērties par īstu murgu

tautaruna.lv 11.oktobris 2019, 11:42
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Šonedēļ sociālajos tīklos netrūka dusmīgu ierakstu, kuros cilvēki sūkstījās par situāciju pie drošības pārbaudēm lidostā. Kamēr lidosta atvainojusies par radušos situāciju, tikmēr teātra kritiķe Vēsma Lēvalde portālam "liepājniekiem.lv" pastāstījusi par nedienām ar "airBaltic".

Milzīgs stress, bezspēcība un publisks pazemojums. Šādi piedzīvoto ar nacionālo aviokompāniju "Airbaltic" raksturo liepājniece, teātra kritiķe Vēsma Lēvalde, kurai mājupceļš no komandējuma Gruzijas galvaspilsētā Tblisi izvērties par īstu murgu. Viņai pēdējā brīdī atteikta iekāpšana lidmašīnā, jo "Airbaltic" pārdevusi vairāk biļešu nekā ir vietas lidmašīnā, raksta portāls "liepājniekiem.lv".

Četras teātra kritiķes, to skaitā Vēsma, mēneša sākumā pēc ielūguma devās uz Gruzijas teātru skati, taču aviobiļetes bija jāpērk pašām. Tās uz tiešo "Airbaltic" reisu Rīga - Tblisi - Rīga iegādātas savlaicīgi jau vasarā. "Turklāt biļetes nebūt nebija lētas, ap 300 eiro," stāsta V. Lēvalde. Lidojums atpakaļ uz Latviju bija paredzēts 7.oktobrī pulksten 4.15, Rīgā jāierodas pulksten 6.40.

Teātra kritiķes savlaicīgi reģistrējušās reisam, arī Tblisi lidostā ieradušās divas stundas pirms izlidošanas. Taču, dodoties uz vietu, kur notiek iekāpšana lidmašīnā, pa skaļruni nosaukts Vēsmas, kā arī viņas kolēģes uzvārds un aicinājums abām ierasties pie iekāpšanas vārtiem.

Tur aviokompānijas pārstāve teikusi, lai sievietes uzgaida, jo esot kaut kādas problēmas elektroniskajā sistēmā. Sievietes uzrādījušas savu elektronisko biļeti, kurā norādīts arī sēdvietas numurs lidmašīnā.

"Sāku nervozēt, vēlreiz jautājot, kas par lietu, kāpēc mums uz iekāpšanu lidmašīnā jāgaida. Tad mums pateica, ka diemžēl mēs jūs nevarēsim šajā reisā ielaist, jo "Airbaltic" sistēma izskaitļojusi, ka jums jāpaliek ārā"," par notikušo stāsta nepatīkamās situācijas ķīlniece.

Vēsma sākusi protestēt, norādot, ka aviokompānija nav tiesīga šādi rīkoties un tikai tad lidsabiedrības pārstāve atzinusi, ka biļetes uz šo reisu pārdotas vairāk nekā sēdvietas lidmašīnā.

"Beigās aviokompānijas darbiniece kolēģei sacīja, ka viņa arī var kāpt lidmašīnā. Kad kolēģei devos līdzi, man pateica: jūs nē! Saprotot, ka Tblisi lidostā jāpaliek vienai, man sākās histērija, bet aviokompānijas darbiniece mani fiziski, rupji grūda nost no iekāpšanas vārtiem".

Uz Vēsmas jautājumu: ko viņai tālāk iesākt?, aviokompānijas pārstāve atbildējusi, ka pasažierei izmaksāšot kompensāciju un izsniegs biļeti lidojumam uz Amsterdamu, no kurienes viņa pārsēdīsies uz Rīgas reisu.

Vēsma arī neslēpj, ka pēc notikušā gaida vismaz cilvēcīgu atvainošanos. "Zaudēju divas darba dienas,pārdzīvoju milzu stresu un publisku pazemojumu, jo Tblisi lidostā mani rupji stumdīja citu cilvēku acu priekšā. Pārējie uz mani raudzījās kā uz zagli vai teroristi."

Kompānijas pārstāvji arī neslēpj, ka aviācijas nozarē lidsabiedrības reizēm pārdod papildu biļetes uz lidojumiem, kur vēsturiski uz izlidošanu neierodas zināms skaits pasažieru ar iegādātām rezervācijām, un tā ir standarta prakse.

"Airbaltic" gan pauž, ka šādas situācijas ir ļoti reti - tie esot aptuveni divi gadījumi no 10 000 pasažieru.

Avots: portāls liepajniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:41

Jaunākās diskusijas