Atpakaļ uz nra.lv

Anna Rozīte dalās ar padomu: Ja gribi kaut ko sasniegt, atsakies no tā

Lelde Veinberga 2.oktobris 2019, 20:19
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
TV personība Anna Rozīte saviem sekotājiem Instagram atklājusi dzīves gudrību, kā sasniegt savu mērķi un stāties pretī bailēm.

"Ja gribi kaut ko sasniegt, atsakies no tā (jeb sāc ar pretējo). Samuraju mācība skan šādi - ja vēlies uzvarēt cīņā - nomirsti jau iepriekš! Ar domu - noņem bailes no zaudējuma. Iztēlojoties visbriesmīgāko iespējamo cīņas iznākumu. Cīņa mūsdienas, protams, var būt jebkas, no kā ir bail.

Piedzīvojot prātā sliktāko variantu, tas atvieglo reālo situāciju! Jūs esat atlaists, nav naudas, Jūs nevienam neesat interesants. Jo briesmīgāk, jo labāk un svarīgi iztēloties realistiski!

Tad parasti dzīve patīkami pārsteidz, jo reālās grūtības pārsvarā nav tik dramatiskas un smagas, bet morāli būsiet sagatavojies. Vēl pie šīm baisajām ainiņām ir svarīgi izdomāt, ko Jūs darīsiet, ja tas tā tiešām notiks? Kāds būs Jūsu rīcības plāns?
Pirmo reizi šo ideju dzirdēju filmā “Little Miss Sunshine”, kad galvenās varones tētis, pirms viņas svarīgā notikuma, centās palīdzēt pārvarēt uztraukumu ar stāstiem par to, kas trakākais varētu notikt, ja viņa tur dosies. Krietni un komiski pārspīlējot, tādā veidā izdzīvojot prātā visbriesmīgāko scenāriju un dzīvē notiekošais liktos nemaz ne tik traks. Pēc tam šo domu esmu dzirdējusi vairākās apmācībās un tagad zinu, ka šo praktizēja arī samuraji. Es pamēģināju - tas strādā ne tikai viņiem, bet arī man! Jo mazākas ekspektācijas, jo vairāk esi gatavs dzīvei. Ko Jūs darāt, kad uznāk bailes vai uztraukums?" saviem sekotājiem jautā Rozīte.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Anna Rozīte ir TV raidījumu un pasākumu vadītāja. Pern vasarā viņa apprecējās, sakot jāvārdu sabiedrisko attiecību speciālistam Gintam Federam.

Jau vēstīts, ka Rozīte ikdienā priekšroku dod veģetāram un pārdomātam uzturam un ar saviem iepirkšanās paradumiem kaut nedaudz cenšas dzīvot "zaļāk".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas