Atpakaļ uz nra.lv

Rudāne velta skarbus vārdus kolēģiem: Skatuve ir zaudējusi savu "tīrību"

tautaruna.lv 26.septembris 2019, 19:00
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Dziedātāja Dināra Rudāne savā Instagram kontā publicējusi ierakstu, kurā velta kritiku skatuves māksliniekiem.

Dziedātāja Dināra Rudāne ierakstā norāda, ka mūsdienās skatuve ir zaudējusi savu "tīrību" un uz tās varot kāpt, "kurš pagadās".

"Dziedāšana biežāk ir ‘paštīksmināšanās’, nevis vēstījums klausītājam. Cik maz mūzikā ir dvēseles un cik daudz trendu,.. Cik maz vokālistu kas spēj dziedāt VISMAZ ‘tīri’. Nu.., tas viss ir ļoti skumji, bet mēs drīkstam mācīties!!! Neapstāties, līdz saprotam kā noturēt intonāciju un saprotam, ko komponists vēlas vēstīt caur radīto mūziku un vārdiem. Vismaz mēģināt neaizmirst, ka dziesmai vienmēr ir kāda nozīme. Tas neprasa daudz, tas prasa VISU mūsu laiku... ja tā ir mūsu profesija!" turpina dziedātāja.

Ierakstu komentējis dziedātājs un šova "X faktors" dalībnieks Edgars Kreilis: "Un lielāks talants par skaistu dziedāšanu ir talants likt citam sajust, ko dziedi."

View this post on Instagram

A post shared by Dinara Rudan (@dinara_rudan) on

Jau vēstīts, ka septembrī pirmizrādi piedzīvojusi Dināras Rudānes un maestro Raimonda Paula jaunā koncertprogramma un pie viena arī albums - "Viņš un Viņa".

Raimonds Pauls "Neatkarīgajai Rīta Avīzei" par jauno koncertprogrammu paudis: "Šī programma ir jauna, atšķirīga ar to, ka radīta vienai no jaunās paaudzes talantīgākajām, daudzsološākajām dziedātājām. Augstu vērtēju Dināras Rudānes balss īpašības, tembrālo krāsu un plašo diapazonu. Pie šīs koncertprogrammas repertuāra izvēles esmu strādājis, izceļot Dināras balss nianses."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas