Atpakaļ uz nra.lv

Princis Harijs pārsteidz britus, pievienojoties Meganai kādas senas tradīcijas laušanā

tautaruna.lv 14.septembris 2019, 11:24
 
GEORGE ROGERS/SIPA/Scanpix/LETA
Pirms gada Megana Mārkla pārsteidza britu sabiedrību, pati aiz sevis aizverot mašīnas durvis. Princis Harijs nesen atkārtojis sievas rīcību, vēsta ārzemju tabloīds "E! News".

Šonedēļ princis Harijs pats aizvēris automašīnas durvis, kad ieradies uz svinīgu pasākumu.

Saskaņā ar nerakstītu likumu, 34 gadus vecajam Harijam bija jāļauj durvis atvērt un aizvērt kādam no apkalpojošā personāla. Šī tradīcija ir spēkā jau no kariešu laikiem. Kamēr karaliskās ģimenes pārstāvji nav apmierināti ar šīs senās tradīcijas laušanu, slavenā pāra fani norāda, ka Harija rīcība demonstrē prinča "vienkāršību".

Jāteic, ka šis gadījums kārtējo reizi pierāda, cik ļoti sabiedrības uzmanība ir vērsta tieši uz Harija un Meganas rīcību. Arī Keita Midltone un princis Viljams mēdz neievērot karaliskā protokola prasības, taču viņu rīcība neizpelnās tik asu kritiku.

Nesen Harijs un Megana nonāca sabiedrības uzmanības lokā, jo izmantoja britu pasaulslavenā dziedātāja Eltona Džona privāto lidmašīnu. Pāris saņēma asu kritiku, jo sevi pozicionē kā vides aizstāvjus un Harijs pat izteicies, ka nevēlas vairāk kā divus bērnus, lai lieki nepatērētu zemes resursus. "Esmu vienmēr uzskatījis, ka zemi esam aizņēmušies. Esot tik inteliģentiem, kādi mēs esam, vai gribam būt, mums aiz sevis jāatstāj kas vairāk labāks nākamajām paaudzēm," publiski apgalvojis Harijs. Privātās lidmašīnas izmantošana nodara lielu kaitējumu videi, tāpēc pāris apvainots divkosībā. Taču Saseksas hercogus steidzās aizstāvēt daudzi populāri to draugi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas