Atpakaļ uz nra.lv

Latviešu aktrise pikta stāsta, kāpēc viņai veikalā nepārdeva alkoholu

tautaruna.lv 26.augusts 2019, 17:28
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
Latviešu aktrise Anta Aizupe aizvadītās nedēļas nogalē mikroblogošanas vietnē twitter saviem sekotājiem pastāstījusi, kāpēc sadusmojusies.
"Ļoti sadusmojos, bet mēgināšu uztvert kā komplimentu, pārdevēja nepārdeva vīnu, jo “man uz sejas nekur neesot rakstīts, ka man ir 31 gads," raksta aktrise, kura plašāku popularitāti iemantojusi pēc piedalīšanās vairākas sezonas garajā latviešu seriālā "Ugunsgrēks".

Kā zināms, tad Latvijas likumdošana nosaka, ka personām no 18 līdz 25 gadiem (ieskaitot) ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu neatkarīgi no tā, vai mazumtirgotājs to ir pieprasījis. Pēc uzraudzības un kontroles iestādes pieprasījuma pienākums ir apliecināt savu personu un vecumu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Alkoholisko dzērienu aprites likums nemainīgi paredz, ka alkoholiskos dzērienus ir aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem. Ar grozījumiem likumā ir paredzēta gan tirgotāja, gan pircēja atbildība par alkoholisku dzērienu pārdošanu nepilngadīgam un pirkšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:43

Jaunākās diskusijas