Atpakaļ uz nra.lv

Gobzems atklāj skaudras detaļas par savu bērnību

tautaruna.lv 7.augusts 2019, 9:23
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Advokāts Aldis Gobzems savā "Facebook" profilā dalījies ar skaudru stāstu par savu bērnību, kad viņam trūcis tēva atbalsta
"Par mani nerūpējās mans miesīgs tēvs, kaut mierīgi varēja atļauties. Mans vectēvs bija dzērājs un būtībā nodzēra visus dzimtas īpašumus. Tie tagad pieder labi zināmiem miljonāriem," atklāts ir Gobzems.

Viņš turpina: "Mazbērni, saprotams, viņu, manu vectēvu neinteresēja. Vecmammas man nebija, jo viņa nomira ap to laiku, kad piedzimu. Vecvecāku vietā vasaras un skolas brīvdienas pavadīju laukos pie pāra gados, kas nebija mani radinieki. Tur arī ir manas bērnības skaistākās atmiņas - kartupeļu vai siena talkas, traktori, govis, zirgi, cūkas. Mani uzaudzināja vīrietis, kurš nav mans miesīgs tēvs. Un par to viņam paldies. Šādus un līdzīgus stāstus mēs apkārt varam dzirdēt steriem."

Gobzems norāda, ka šobrīd, kad viņam pašam ir divi mazi bērni, viņš nesaprot vecākus, kuri atsakās rūpēties par saviem bērniem: "Tūliņ gan jau būs komentāru gūzma, ka nevarot atļauties, ka grūta dzīve un ka cūkas politiķi vainīgi. Kas, protams, ir atrunāšanās un meli. Man, kādreiz advokāta profesijā strādājot, ir nācies redzēt, kā virkne turīgu vīriešu izvairās rūpēties par savu miesu un asinīm, saviem bērniem. Varbūt es dziļi kļūdos, tomēr domāju, ka valstij, kurā pieaugušie nerūpējas par desmitiem un pat vairāk kā varbūt simts tūkstošu bērnu un nenoliek bērnus kā prioritāti numur viens, nav nākotnes. Manuprāt, un es varu kļūdīties, bet tā ir bezatbildības un egoisma lieta. Cilvēkam, kuram vienaldzīgi bērni, nereti ir vienaldzīga arī valsts nākotne (jo aiz manis kaut vai ūdens plūdi)."

"Es skatos uz saviem bērniem un zinu, ka viņu dēļ atdošu pēdējo, pat ja pašam nekas nepaliktu. Jo bērni ir vienīgais, kas ir mana nākotne. Manas valsts nākotne," raksta Gobzems.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas