Atpakaļ uz nra.lv

Latviešu modes žurnāliste pastāsta par kādas tūrismu firmas prasībām

tautaruna.lv 4.augusts 2019, 16:17
 
Alise Šulca/ F64 Photo Agency
Žurnāliste un bloga "Ageless" autore Una Ulme svētdienas rīta saviem sociālā tīkla facebook sekotājiem pastāstījusi par ceļojuma aprakstu, kuru publicējusi kāda tūrisma firma.

"Izrādās, ka esmu par vecu, lai dotos uz Peru," tā savā publikācijā sociālajā tīklā raksta žurnāliste. "Maksimālais dalībnieku vecums ir 45 gadi- tā vēsta kāda tūrisma pakalpojuma sniedzēja ceļojuma apraksts. Uz manu neizpratni par šādu ierobežojumu, saņēmu kolorītu atbildi," norāda U.Ulme.

"Vecuma ierobežojums ir tāpēc, ka mūsu Piedzīvojumos piedalās diezgan jauni cilvēki un vakari beidzas ar ballītēm kādā vietējā bāriņā. Ja ar ballītēm ir saprotams plikas kājas smiltīs vai vietējā klubiņā Despasito ritmos ar aliņa pudeli rokās nevis vīns no glāzes glamūrīgā vietā vai dziedot šlāgerus, tad welcome arī nedaudz virs vecuma limita," firmas atbildi publicējusi žurnāliste.

"Ir dažādi cilvēki, bet mēs dzīvojam 21.gadsimtā, kad zūd robežas starp dažādām paaudzēm, kā tas bija agrāk. Tie, kas neiet līdzi laikam, nespēj pielāgoties jaunajiem apstākļiem, kādos mēs šobrīd dzīvojam. Un tāpēc mani aizvaino šāda šaura, stereotipiska, aizspriedumaina domāšana, kas nav nekas cits, kā vecuma diskriminācija. Vai vienā vārdā sakot - stulbums.
Varbūt vienkāršāk būtu bijis norādīt, ka šis ir jauniešiem domāts ceļojums, lai vecās tantes pašas meklē sev domu biedrus, ar kuriem kopā dziedāt šlāgerus.
Lai vai kā, uz Peru došos jebkurā gadījumā, gan jau kaut kā aizkulšos līdz tam Maču Pikču par spīti savam cienījamam vecumam."

Arī ieraksta komentētāji norādījuši, ka ir pārsteigti, ka kāds tiešām atļaujas publicēt šādus noteikumus ceļojumu aprakstā, turklāt uzsver, ka vecums nav būtiskais rādītājs, lai norādītu, kurš un kā var atpūsties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas