Atpakaļ uz nra.lv

"Sieva saņēma draudu vēstuli no VID"; Gobzems brīdina līdzcilvēkus

tautaruna.lv 11.jūnijs 2019, 9:23
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Politiķis Aldis Gobzems sociālajā tīklā Facebook pasūkstījies par, viņaprāt, nekrietno VID rīcību, kura varētu būt ietekmējusi viņa nesen dzemdējušās sievas un mazuļa veselību.
"Personīgs stāsts par VID cīņu ar grūtnieci un jauno māmiņu bērna kopšanas atvaļinājuma laikā jeb stāsts par cinismu augstākajā pakāpē. Tātad. Ceturtdien, 6. jūnijā, no Saeimas tribīnes teicu runu par VID reidiem uz ceļiem, lai kratītu mašīnas. Tā izrādījās gana populāra, un šo runu uz šī ieraksta sagatavošanas brīdi nošērojuši 2379 reizes. Nākamajā dienā, 7. jūnijā, mana dzīvesbiedre, kura ir bērna kopšanas atvaļinājumā, saņem ar 7. jūnija datumu datētu VID paziņojumu par iespējamu nodokļu auditu. VID esot aizdomas, ka mana dzīvesbiedre esot drausmīgi noziegusies. Bet par visu pēc kārtas," iesāk Gobzems.

Politiķis skaidro, ka četras dienas pirms bērna dzimšanas šī gada janvārī, kad tika uzsākta masīva viņa kā opozīcijas politiķa “presēšana” iestādēs, jo vinš kategoriski atteicies būt Vienotības marionete, arī viņa dzīvesbiedre saņēmusi draudu vēstuli no VID. Gobzems gan atzīst, ka draudu vēstules saturs nav izprotams, nav skaidrs, kas tad īsti ir pārkāpts.

Gobzems turpina: "Pēc bērna piedzimšanas zvanu uz VID un jautāju - ko Jums īsti vajag un kas Jums īsti nepatīk? Telefoniski man VID darbiniece pēc ilgākas tielēšanās saka, ka sievas iespējamais “noziegums” esot, ka viņa nopirkusi īpašumu (ar pārskaitījumu) un uz viņas vārda ir mans vecais motorollers Vespa. Jānāk esot skaidroties, kāpēc ir Vespa un kāpēc pirkts īpašums (minētais tik ļoti aizdomīgi sakrīt ar SAB čekistu uzdoto jautājumu man, kāpēc mana dzīvesbiedre nopirkusi īpašumu). Saku, ka dzīvesbiedre tikko no dzemdību nama iznākusi, lieciet viņu šobrīd mierā, viņa nekur šobrīd neies un neko neskaidros līdz bērna kopšanas atvaļinājuma beigām, jo īpaši tamdēļ, ka VID nav atsūtījis nevienu precīzi noformulētu jautājumu un no VID vēstules nav saprotams, kas tad tieši būtu pārkāpts. Kādu laiku ir klusums. Pēc klusuma vētra. Tiek ierosināta administratīvā sodīšanas lieta."

Politiķis norāda, ka devies uz VID un uzdevis neskaitāmus sev interesējošus jautājumus un, visbeidzot, pieprasījis tikšanos ar VID ģenerālrdirektori Ievu Jaunzemi. Viņam arīdzan ticis uzlikts 15 eiro sods. Jaunzemei viņš skaidrojis, ka valstij tas būs daudz lielāks zaudējums, ja VID rīcības rezultātā tiks kaitēts jaunās māmiņas un bērna veselībai. VID ģenerāldirektore solījusi atcelt uzlikto sodu, taču jau 7. jūnijā saņemta jauna draugu vēstule no VID par iespējamu auditu. Gobzema sievai esot jāpierāda, ka, piemēram, no 1900 eiro, ko viņš ir ieskaitījis dzīvesbiedres kontā, esot nomaksāts nodoklis 2017. gadā. Pārskaitījums no vīra tagad esot ienākums, par ko jāmaksā nodoklis. Viņa esot iemaksājusi un izņēmusi arī dažus tūkstošus eiro vairāku gadu laikā.

Lielā kontrobanda, PVN shēmas vai Kariņu miljonu darījumi ar "Kino Pionieris" par naudu, kas ar lielu ticamību legalizēta caur ofšoriem, tas VID neinteresē, norāda politiķis. "VID interesē čakarēt jauno māmiņu un VID ir pie vienas vietas, vai bērnam mātes piens būs, vai pārdzīvojumu dēļ būs kādas problēmas. VID ir jāčakarē tagad, kamēr Gobzems ir opozīcijā. Varbūt salūzīs. Par 1900 eiro 2017. gadā. P.S. Bet galvenais secinājums. Skaidrs, ka mani kā opozīciju ir jāčakarē, tāds ir varas uzdevums. Padomjlaikos lika cietumā, mūsdienās čakarē citādi. Taču ne tas galvenais. Galvenais ir tas, ka VID mūsu ģimeni sāka čakarēt tad, kad maksājām vairāk nodokļos. Tātad mājiens ir skaidrs - pārreģistrējaties Igaunijā vai Lietuvā, Latvijā maksājiet mazāk, citādi mēs uzbruksim un meklēsim vājās vietas. Mūs neinteresēs, vai mājās ir zīdainis, neinteresēs arī tas, ka summas, par kurām iedarbināta VID mašinērija, pat sodu gadījumā būs mazākas kā iesaistīto VID darbinieku izmaksas. Toties varēs atskaitīties - Gobzemus izčakarējām, pārbaudes laiks izturēts," secina Gobzems.

Kā ziņots, Gobzems Saeimā tika ievēlēts no "KPV LV" saraksta, bet nu ir izslēgts gan no partijas, gan tās Saeimas frakcijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:39

Jaunākās diskusijas