Atpakaļ uz nra.lv

Rešetins: Pirmais solis uz Rīgas atgūšanu ir sperts

tautaruna.lv 6.aprīlis 2019, 16:45
 
Dāvis Ūlands/ F64 Photo Agency
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) izdevis rīkojumu par Ušakova atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas. Kamēr politiķa atbalstītāji neslēpj nožēlu par šādu ministra soli, tikmēr režisors un aktieris Intars Rešetins norāda, ka ir sperts pirmais solis uz Rīgas atgūšanu.
Ierakstā, ko I.Rešetins piektdien publicējis mikroblogošanas vietnē twitter viņš norādījis: "Pirmais solis uz Rīgas atgūšanu sperts,tagad vajag atlaist pārējo RD pozīciju.Cerams,arī tas reiz notiks! Lai gan,domāju,glumais kaķumīlis bez trokšņa neaizies. Reizēm,kad politikā ienāk”svaigas asinis”,notiek ilgi gaidītās lietas!".

Arī iepriekš aktieris nav kautrējies, piemēram, publiski aicināt Nilu Uškovu atkāpties no amata.

Jau vēstīts, ka no Rīgas domes priekšsēdētāja amata atstādinātais Nils Ušakovs (S) gatavojas pārsūdzēt šo lēmumu un ir pārliecināts, ka visi pārmetumi tiesā būs apgāžami, raksta ziņu aģentūra LETA.

Ušakovs sociālajos tīklos izplatītā paziņojumā pauž nostāju, ka Pūces lēmums ir politisks. "Rīgas domes vēlēšanās 2017 gadā esošais ministrs Pūce saņēma ap 5000 rīdzinieku balsu. Es saņēmu 105 000. 10 gadu laikā uzvarēt mani godīgā, atklātā un demokrātiskā cīņā viņiem ne reizi neizdevās. Taču tagad ir citi laiki - "tiesiskuma bez robežām" laiki," ironizējis Ušakovs.

"Saskaņas" politiķa skatījumā, Pūces lēmums esot "absolūti prettiesisks". "Viņa saraksts ar pārkāpumiem ir mēģinājums atrasts nebūtiskus procedūras pārkāpumus. Tajā skaitā arī pārmetums par to, ka atbilde ministram tika nosūtīta pa parasto pastu, nevis elektroniski. Tas viss, protams, tiks apstrīdēts tiesā," uzsvēris Ušakovs.

Tiesāšanos Ušakovs nodēvējis par "spiediena un pazemojumu ceļu". "Taču par manu raksturu jūs varat nešaubīties. Es tikšu galā ar šiem pārbaudījumiem un jebkuros apstākļos palikšu ar saviem vēlētājiem. (...) Par mēru mani padarīja mani vēlētāji rīdzinieki un tikai viņi var mani atlaist, nevis Pūce un kompānija," teikts politiķa paziņojumā.

"Pagaidām es vēlos pateikt paldies visiem rīdziniekiem, visiem saviem atbalstītājiem par šiem desmit darba gadiem. Kopā mums izdevās paveikt ļoti daudz mūsu pilsētai," izteicies Ušakovs, kurš vēl pirms Pūces lēmuma tika paziņojis, ka ir gatavs pamest Rīgas mēra krēslu par labu vietai Eiropas Parlamentā.

Arī Ušakova vadītā partija "Saskaņa" paziņojumā viņa atstādināšanu vērtē kā politisku izrēķināšanos. Partijas Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs uzskata, ka "Saskaņa" ir nevēlama nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai"-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) un arī dažiem citiem politiskajiem spēkiem.

Viņaprāt, pērn decembrī VL-TB/LNNK kongresā pieņemtais lēmums aicināt tolaik Kaspara Gerharda vadīto Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu bija "publisks signāls uzsākt politisku izrēķināšanos" ar "Saskaņu".

Savukārt kriminālprocess par pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" amatpersonu kukuļošanu, Urbanoviča ieskatā, tam izmantots kā iegansts. Politiķis arī izteicies, ka šajā procesā kā rīks izmantota izpildvara un tai padotās "represīvās iestādes".

Urabnovičs arī uzskata, ka publiskajā telpā apzināti veidots ienaidnieka tēls. Viņš paudis, ka aizdomas par koruptīvām rīcībām vēl nav pierādītas tiesā, tomēr esot personificēts vainīgais - Rīgas domes vadītājs.

"Nezaudējot ticību, ka Latvija ir demokrātiska tiesiska valsts un tajā pastāv neatkarīga un vienīgi likumam padota tiesa, izpildvaras pieņemtais lēmums - administratīvais akts likumā noteiktā kārtībā tiks pārsūdzēts tiesā. Nav šaubu, ja tiesa vadīsies saskaņā ar tiesiskumu un likumību un līdzīgi izpildvarai nepakļausies kādas partijas rezolūcijai, būs nostiprināts sociālais un juridiskais taisnīgums," pausts partijas paziņojumā.

Rīgas mēra pienākumu izpildītājs būs vicemērs Oļegs Burovs (GKR).

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas