Atpakaļ uz nra.lv

Linda Mūrniece: Mēs, meitenes, protam visu vislabāk

tautaruna.lv 13.marts 2019, 11:00
 
Facebook/ekrānšāviņš
"Hotel Roma" vadītāja un bijusī ministre Linda Mūrniece sociālajā tīklā Facebook dalījusies pārdomās par sievietēm, kuru spēkos ir teju viss. Nozīmīgākais ir tas, ka viņas spēj būt līdzās saviem tuviniekiem, dažbrīd pat svešiem cilvēkiem.
"Sveikas, meitenes!" - tā viena otrai sakām šodien un teiksim vēl ilgi. Šķiet, nav vecuma robežas, aiz kuras par to kautrēsimies. Mēs kādam vienmēr būsim meitene. Vismaz viena otrai pat tad, kad pieskatīsim pašas savus mazbērnus," norāda Mūrniece.

Mūrniece atzīst, ka katrai daiļā dzimuma pārstāvei ir kāda meitene no bērnības, jaunības, šodienas vai vakardienas, uz kuru paļauties un kura sapratīs, ja piezvanīsi nakts vidū. Katrai ir kāda, ko apbrīnot, pat nepazīstot. Katrai ir kāda, ar ko nesarunāties un cerēt, ka tā otra to pamana. Katrai ir kāda, kam rakstīt vēstules ar roku, kāda, uz ko dusmoties, jo sen nav zvanījusi.

Katrai ir kāda, kas zina visus otras noslēpumus un nekad, nekad tos neatklās. Katrai ir kāda, kas nodevusi un pievīlusi. Katrai ir kāda, kas blakus ir vienmēr. Katrai ir kāda sen nesatikta un kāda, ko nekad nesatiks un kāda, ko nemaz negribas satikt. Katrai ir kāda, kam zvanīt vispirms. Katrai ir kāda, kam līdzināties un kāda, ko pelt. Un pat tad, ja kādai nav nevienas, var ieslēgt televizoru un raudāt līdzi kādai, kas seriālā raud jau gadiem, skaidro Mūrniece.

"Mēs, meitenes, protam visu vislabāk - mīlēt, nīst,draudzēties, strādāt, raudāt, atriebties, rūpēties, sargāt, daudz ko vēl... Bet vissvarīgākais - mēs protam būt līdzās. Saviem bērniem, vecākiem, vīriem, draugiem, dažkārt gluži svešiem cilvēkiem. Mēs kļūstam pārcilvēcīgi stipras, kad jāaizstāv savējie un esam bezgalīgi vājas, ja gribam, lai par mums rūpējas. Patiesībā jau nav vāju meiteņu, ir tikai tās, kuras atļauj sev tādām būt. Mēs, meitenes, dažkārt atļaujam kādam pienākt sev tuvu klāt un mūs piekrāpj. Mēs akli ticam, ka mūs novērtēs par to, kas esam. Dažkārt nepamanām, ka mūs izmanto. Dažreiz mēs tik ļoti dzīvojam savu dzīvi, ka neredzam, ka tajā kaut kas nav kārtībā. Gadās, ka mēs ieslīgstam pašapmierinātībā un zaudējam modrību. Sāpīgi viļamies savās izvēlēs," atzīmē Mūrniece.

Sievietes, viņasprāt, cieš arī citu dēļ. Pārdzīvo netaisnību. Vienmēr cīnās - par ko nu kura un kurā brīdī. Dara visu pēc labākās sirdsapziņas un nesaprot, kāpēc kāds nenovērtē. Izmisīgi tiecas pēc atzinības. Mēģina pierādīt neiespējamo. Atrod asaras, kad liekas - visas jau izraudātas. Piedod pat tiem, kas viņas ir nodevuši, bet neaizmirst. Viņas mēdz rotaļāties ar cilvēku jūtām un sirdīm, padzen un tad atkaļ sauc tos atpakaļ. Lūdzas, kad kāds viņas pamet. Kliedz, kad viņas nesadzird. Klusē, kad negribas runāt. Nocietinās, ja neko nespēj mainīt. Krīt un ceļas, smaida visvairāk tad, kad citiem nav jāredz, ka viņas ir sagrautas.

"Gribam, lai mūs nēsā uz rokām un dažreiz tik ļoti steidzamies to sagaidīt, ka sabojājam mirkli. Mēs dusmojamies, ja norāda uz mūsu trūkumiem un nekad skaļi neatzīsim, ka varbūt kaut nedaudz esam nepareizas. Par mums, meitenēm, runā. Aprunā un slavē, noniecina un ceļ debesīs. Mēs nevienu neatstājam vienaldzīgu. Vienmēr meitenes. Pat tad, kad pieskatām savus mazbērnus," pauž Mūrniece.

Jāatzīmē, ka nesen Mūrniece pauda, ka ir laimīgi šķīrusies. Taču pagājušā gada novembrī uzņēmēja atzina, ka viņai ir sākusies "trešā un pat ceturtā jaunība".

Kā zināms, pērn tika šķirta ārsta un bijušā Saeimas deputāta Hosama Abu Meri laulība ar Mūrnieci. Deputāts uzsāka nopietnas attiecības ar LTV ziņu diktori Lindu Krūmiņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas