Atpakaļ uz nra.lv

Skandalozais šovmenis Fonteins aizlaidies no Latvijas ar milzu parādu

tautaruna.lv 15.marts 2019, 11:15
 
Publicitātes foto/liepajniekiem.lv
Liepājā pazīstamais šovmenis, dāņu dziedātājs un uzņēmējs Luijs Fonteins (īstajā vārdā Stīns Lorenss) aizbraucis no Latvijas, vēstīts "kasjauns.lv" 9.marta publikācijā "Liepājas uzņēmējs Fonteins aizlaidies, pametot kuģi un nesamaksājot parādus".

Tiek minēts, ka Fonteinam piederošais kuģis „Spurn”, kurš pērnruden nogrima Pāvilostas ostā, ir izvilkts krastā un nosēdināts uz grunts. Pašlaik vraks, visu aizmirsts, rūsē krastā.

Kad kuģis, kuru Fonteins bija pārstaisījis par izklaižu jahtu, nogrima tas piesārņoja Sakas upi un par to Fonteinam piederošo uzņēmumu sauca pie administratīvās atbildības.

Pāvilostas novada dome par saviem līdzekļiem kuģi izvilkusi no dzelmes un uzsēdinājusi uz grunts un nu cenšas no Fonteina piedzīt naudu par glābšanas darbiem.

Naudu - ap 5500 eiro - šai glābšanas operācijai investēja Pāvilostas pašvaldība, kura nu vēršas pret dānim piederošo uzņēmumu “Fontaine. Ent.”, lai varētu naudu atgūt.

Cerības, ka absurdo situāciju ar Fonteina kuģi izdosies atrisināt ir mazas, teic Pāvilostas ostas pārvaldnieks Ronalds Griškēvičs: “Risinājumi ir, bet tie ir lēni. Kuģis tiek atzīts par vraku, bet, lai to izdarītu, ir vesels birokrātisko procedūru kopums”. Personiski sazināties ar Fonteinu ne Pāvilostas ostai, ne pašvaldībai nav izdevies. “jo viņš atrodas ārpus Latvijas un interesi par peldlīdzekli, ko savulaik bija iecerējis izmantot izklaides braucienu organizēšanai, neizrāda,” raksta “Kursas Laiks”.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas