Atpakaļ uz nra.lv

Latvijas mūziķis pastāsta par Spānijā piedzīvotām nedienām

tautaruna.lv 10.marts 2019, 20:15
 
facebook.com
Pianists Ivars Kļaviņš jau vairāk nekā nedēļu ir atgriezies Latvijā no ceļojuma pa Barselonuun, balstoties uz savu pieredzi, vēlas brīdināt citus Latvijas iedzīvotājus, raksta "skaties.lv".

Ivars stāsta, ka ar kolēģiem Aleksandru Ozolu un Katy Tindemark devušies uz Barselonu gan nopelnīt naudiņu, gan atpūsties.

Ivars informē, ka pa dienu Barselonā ir diezgan droši, bet tāpat notiek somiņu vai telefonu izraušana no rokām, citas zādzības. Dienas laikā jautrie ceļotāji apskatījuši tūrisma objektus un nav redzējuši daudz nekārtības.

”Pienāca vakars, noskanēja baznīcu zvani un ielās sāka parādīties ”tumšie spēki”, gluži kā vampīru filmās. Ja dienas laikā Barselonā ir jauki, tad vakaros, kafejnīcām un veikaliņiem tiek aizvērti logi un durvis ar metāla režģiem, uz kuriem ir sarakstīti grafiti. Tūristu pilsētas centrs pārvēršas par sava veida geto, ielās parādās narkotiku tirgoņi, prostitūtas, noziedznieki, kuri tevi vēro, izseko, jo tu neesi vietējais,” informē Ivars.

Nepagāja ne pāris dienas, kad Katy nozaga somiņu, kurā atradās nauda un citas personīgās lietas. Ivars piebilst, ka zagļi to izdarīja tik meistarīgi, ka viņi, piecu cilvēku kompānija, neko neredzēja un nemanīja.

Apzinoties, ka ir nozagta somiņa, mākslinieki devās pie patrulējošajām policijas ekipāžām. Likuma sargi teica, ka somiņu varēs atrast kādā no atkritumu tvertnēm un pat necentās palīdzēt latviešu tūristiem.

”Policisti Spānijā ir ”dzīvnieki”, ne tūristu draugi. Gluži pretēji, viņi neieredz iebraucējus. Vienu vakaru, kad dzērām vīnu publiskā vietā, mūs aizturēja un ar ieročiem draudot, lika uzrādīt ID. Izrakstīja soda kvītis un izlikās, ka nemana, ka aptuveni trīsdesmit metrus tālāk dežurē vietējais dīleris, kurš tirgo narkotikas,” atklāj Ivars.

Kā stāsta Ivars, cilvēki, kuri zog skaistajā tūristu iecienītajā pilsētā, nav spāņi, bet gan pārbēdzēji no Alžīrijas un Maroko. Parasti šādas personas, lai izdzīvotu izvēlas vieglāko ceļu - tūristu apzagšanu.

Ikvienam, kurš dodas uz Barselonu, Ivars iesaka atcerēties, ka zagļi zog ļoti ātri un profesionāli, jāsargā savas mantas. Toties viesnīcās jāaizver logi, jo zagļi lien iekšā un iznes ārā visu, ko vien iespējams pārdot.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas