Atpakaļ uz nra.lv

Raimonds Pauls: Krievu valoda Latvijā ir jāzina

tautaruna.lv 19.janvāris 2019, 13:50
 
F64
Komponists Raimonds Pauls radio Baltkom ēterā paudis, ka Latvija nekad nav runājusi vienā valodā, arī pašā latviešu valodā ir daudz vārdu no citām valodām.
Pauls sacīja, ka ciena savu (latviešu valodu), taču krievu valoda arī ir jāzina.

"Latvija nekad nav runājusi tikai latviešu valodā. Tā nekad nav bijis un nebūs. Kaut kad visi vāciski runāja. Mums ir maza nācija. Mūziķiem ir divi tirgi: izņemot latviešu valodu, mēs varam dziedāt krievu valodā, tad ir iespēja tikt Krievijas tirgū. Kāds domā, ka var dziedāt arī angļu valodā, bet tur mūs īpaši neviens negaida. Tā kā jebkurā gadījumā mums ir jāzina krievu valoda. Es cienu savu valodu. Paskatieties, latgalieši arī pieprasa tiesības savai valodai. Mēs 800 gdus bijām zem vāciešiem, mums daudz vārdu, uzvārdu ir no vācu valodas," pauda Pauls.

Viņš arī piebilda, ka šo valodas tēmu nevajadzētu saasināt, lai cilvēki nekonfliktē.

Raimonds Pauls ir latviešu komponists, pianists, politiķis, bijis vairāku Saeimas sasaukumu deputāts. R. Pauls ir viens no visu laiku populārākajiem Latvijas komponistiem. Pauls ir sarakstījis mūziku vairākiem mūzikliem, 3 baleta izrādēm, vairāk nekā 50 filmām, kā arī daudzām teātra izrādēm. R. Paula dziesmas 11 reizes ir uzvarējušas Mikrofona dziesmu aptaujā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas