Atpakaļ uz nra.lv

Placēns atklāj, kā zaudēja pirmo sievu: Ar žiguli aizvedu uz slimnīcu, mājās pārvedu cinka kastē

tautaruna.lv 21.novembris 2018, 12:31
 
Kaspars Krafts, F64 Photo Agency
Leģendārais latviešu aktieris Gunārs Placēns (91) jau vairākus gadus laimīgi dzīvo ar pirms vairāk nekā sešiem gadiem apņemto sievu Rutu. Žurnāla "Ieva" žurnālistei Agnesei Meierei aktieris atklāj, ka sava darba dēļ nebija klāt savas pirmās sievas Aijas nāves brīdī.

Aktieris atzīst, ka izrādes dēļ nevarēja būt kopā ar sievu slimnīcā Viļņā, kur viņa arī aizgāja mūžībā. "Ar žiguli aizvedu uz operāciju Viļņas slimnīcā, bet mājās pārvedu cinka kastē... Aijai bija slima sirds, bija nepieciešama liela, smaga operācija. Bez tās viņa nebūtu dzīvojusi. Man joprojām kaut kur glabājas kladīte, kur biju pierakstījis pa minūtēm, kas notiek. Bet to, ka tā viss beigsies, gan nedomāju," atklāj aktieris, kurš norāda, ka tajā pašā slimnīcā veiksmīgi operāciju pārdzīvoja aktrise Vera Singajevska.

Placēns atklāj, ka procedūru neizturēja Aijas nieres. Aktieris operācijas dienā bija atgriezies Rīgā, lai spēlētu izrādi, kuru atteikt viņš nespēja. "Izrādes laikā piezvanīja uz kadru daļu un pateica, ka mana sieva ir mirusi. Līdz izrādes beigām man neviens neko neteica," atceras Placēns.

Gunārs Placēns dzimis Madonas apriņķa Sausnējas pagasta "Zemturos". Mācījies Sausnējas pamatskolā, Vestienas lauksaimniecības un lopkopības skolā, Vecbebru biškopības un dārzkopības tehnikumā. 1951. gadā beidzis Latvijas PSR Valsts Teātra institūtu. Tajā pat gadā sāka darboties Dailes teātrī. Atzinību ieguvis atveidojot dzīvespriecīgus un enerģiskus komiskos tēlus, īpaši ar kareivja Šveika lomu Dailes teātra iestudējumā "Šveiks". Savukārt no 1958. gada filmējās Rīgas Kinostudijas uzņemtajās filmās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas