Atpakaļ uz nra.lv

Dzintris Kolāts ceļojumā Āfrikā zaudē tuvu draugu

tautaruna.lv 16.novembris 2018, 8:50
 
Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency
Žurnālists un ilggadējs radio cilvēks Dzintris Kolāts sociālajā tīklā Facebook atklājis skumju notikumu, kas noticis ekspedīcijas laikā Āfrikā.

"Septembra ekspedīcijā Ugandā mūs atstāja Georgs. Jā, tas slaidais vīrs ar lielisko foto objektīvu, kurš te redzams Mabambas purvājā nododoties savam hobijam - putnu fotografēšanai. Tobrīd vēl nezinām...ka palikušas tikai divas dienas. Tas notika tālā "nekurienē"- Kidepo nacionālajā parkā uz Ugandas, Dienvidsudānas un Kenijas robežas.

Respektējot atraitnes lūgumu nebūs nekādu detaļu, vien tas, ka notikumā nav ne teroristisku, ne citu "lokālu" Āfrikas iemeslu.

Kā grupas vadītājs, kopā ar vietējiem palīgiem organizējām transportu uz galvaspilsētas Kampalas centrālo hospitāli un tālākās formalitātes ar Ugandas ierēdņiem. Vispār brīnums, ka izdevās noorganizēt čarterlidojumu ar mazo "Cesnu" no nekurienes uz galvaspilsētu. Skarba, pārdomu pilna pieredze svešā valstī, ar kuru praktiski nav diplomātisku attiecību. Paldies Ārlietu ministrijas Konsulārā departamentam par konsultācijām, paldies Elitai par izturību, paldies mūsu lieliskajai grupai par vienkārši perfektu situācijas izpratni, paldies daudziem vietējiem palīgiem. Nav tā, ka tur "bez dolāra nekas nenotiek". Jā, un arī apdrošinātājiem paldies reizē ar ļoti īso secinājumu - apdrošinieties...Georgu pārveda mājās. Nu jau krietnu brīdi viņš mūžības ceļos, kur nav ne laika ne telpas mūsu fizikas izpratnē... Varbūt mazajā Ugandas lotosa ziedā ir kaut kas no klusā, zinātkārā, hobijā aizrautīgā ceļa biedra... Lai Tev viegli Georg," emocionālu raksta Dz. Kolāts.

Žurnālists jau iepriekš devies ceļojumos uz dažādām pasaules valstīm, kas nav tūristu top galamērķi un dalījies savā ekspedīciju pieredzē.

Dzintris Kolāts ir bijušais ilggadējais Latvijas Radio ģenerāldirektors, kurš 2011. gada oktobrī no šī amata atkāpās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:43

Jaunākās diskusijas