Atpakaļ uz nra.lv

Frīdenbergam un Freimanim bijis tik daudz kopīga, ka pat nāve saistāma ar vienu ciparu

tautaruna.lv 30.oktobris 2018, 11:26
 
F64
Pāragrā nāve ir tikai viena no līdzībām, kuras vieno mūziķu Mārtiņa Freimaņa un Valtera Frīdenberga likteņus.
Arī abu nāves brīži iezīmējuši traģiskas līdzības - ar ciparu 7.

Žurnāla ''Kas Jauns'' publikācijā ''Tik līdzīgi likteņi'' tiek vērsta uzmanība, ka Freimaņa un Frīdenberga dzīvēm kļūšana par grupas ''Tumsa'' solistiem ne tuvu nebija vienīgā līdzība.

Abiem mūziķiem bērnība nebija viegla, jo nācies uzaugt bez vecākiem. Interesanti, ka abus uzaudzināja un mūzikai pievērsa vecmammas. Piedevām, Freimanis un Frīdenbergs, par spīti publisku personu statusam, par savas privātās dzīves līkločiem runāt nemēdza, vairumu šo detaļu atstājot noslēpumā.

Freimanim bija suns vārdā Pepe, kuras kucēns Pele tad kļuva par Frīdenberga mīluli. ''Patiesībā kucēns pats viņu izvēlējās. Kad Valters reiz pie manis ciemojās, šis mazais suņuks no Valtera neatstāja ne soli. Pārējie kucēni pabēga kur kurais, bet šī mazule droši devās tieši pie viņa,'' tolaik stāstījis Freimanis.

Abi mūziķi arī dzīves laikā kļuva par televīzijas zvaigznēm, tiesa, dažādās lomās - ja Frīdenbergs lielākoties vadīja pārraides, tad Freimanis nodarbojās ar aktierspēli.

Protams, ka abi bija labi draugi, kurus ikdienā vienoja arī patika mētāt šautriņas.

Arī abu nāves brīži iezīmējuši traģiskas līdzības - ar ciparu 7. Freimanis dzimis 1977.gada 7.februārī, nedēļas septītajā dienā - svietdienā, un nomira 27.janvārī.

''Valters nomira 17.oktobrī, septiņus gadus pēc Mārtiņa nāves, nospēlējis tieši septiņus gadus grupā ''Tumsa'','' saka abu grupas biedrs Kaspars Boroduško. ''Kārtējā sakritība...''

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas