Atpakaļ uz nra.lv

Valters Frīdenbergs savā pēdējā video nodod svarīgu vēstījumu

tautaruna.lv 18.oktobris 2018, 10:40
 
Ekrānuzņēmums
Kā iepriekš ziņots, pēc ilgstošas cīņas ar slimību trešdien, 17. oktobrī, mūžībā aizgājis mūziķis Valters Frīdenbergs. Internetā atrodams Valtera pēdējais video, kurā vien 18 sekundes mūziķis aicina vīriešus regulāri doties pie ārsta un pārbaudīt veselību.

Video tapis sadarbībā ar portālu Mammāmuntētiem.lv. "Mēs, vīrieši, esam spēcīgi, mēs varam daudz, mēs varam visu, tāpēc esi īsts vīrietis un ej pārbaudies! Un dāmas, jūs taču vēlaties sev blakus veselu vīrieti, esiet viņa sargeņģelis, ejiet kopā!" vēl septembrī publicētajā video aicināja Valters.

Frīdenbergs cīnījās ar ļaundabīgu audzēju, un labdarības portāls "Ziedot.lv" pagājušā gada ziemā aicināja iedzīvotājus ziedot līdzekļus Frīdenberga ārstēšanas terapijām Vācijā. Ziedojumos tika savākti vairāk nekā 132 000 eiro.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks. 2005.gada viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā. Vēlāk, 2011.gadā, viņš kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas