Atpakaļ uz nra.lv

Mūziķe Linda Leen skarbi kritizē partijas, kuras kāro iekļūt 13.Saeimā

tautaruna.lv 6.augusts 2018, 17:53
 
Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency
Jau oktobrī vēlētāji Latvijā lems, kuri simts cilvēki kļūs par 13.Saeimas deputātiem. Kamēr politiskās partijas turpina darbu, lai savāktu sev iespējami daudz atbalstītāju, tikmēr savu viedokli par politiskajiem notikumiem neslēpj latviešu dziedātāja Linda Leen.

"Slikti metas no partiju savstarpējiem apvainojumiem kā galveno, pat teiktu- pamatieroci cīņā par vēlētāju," sociālajā tīklā instagram publicētajā ierakstā norāda māksliniece.

Programmas paliek kā formalitāte, kas gariem zobiem jāpievelk.

"Kā tādā viduslaiku tirgus laukumā. Rodas sajūta, ka reālā funkcija un mērķi- darbs valsts un tautas labklājības labā/ programmas paliek tādā n-tajā plānā kā formalitāte, kas gariem zobiem "jāpievelk". Trūkst gaišu un reizē dzelzs stipru cilvēku."

Mūziķe, kura pēc ieraksta iesaistījusies diskusijā arī ar citiem instagram lietotājiem turpina: "Man rūp šī vieta, kur dzīvoju. Un rūp arī sava dzīve un laime. Un, lai kā negribetos, tā kaut kādā mērā atkarīga no ekonomiskajiem un politiskajiem procesiem valstī. Mana doma var kādu citu domu iekustināt un, savukārt, kāda atbilde- manējo."

Jau vēstīts, ka 13.Saeimas vēlēšanas notiks šī gada 6.oktobrī. Saeimas vēlēšanas Latvijā norisinās piecos vēlēšanu apgabalos - Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. Saeimas vēlēšanas tiek organizētas arī ārvalstīs, un vēlētāji, kuri savu dzīvesvietu deklarējuši ārvalstīs, tiek iekļauti Rīgas vēlēšanu apgabala vēlētāju skaitā.

Kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām drīkst iesniegt likumā noteiktajā kārtībā reģistrētas partijas vai partiju apvienības. Par deputātu kandidātiem drīkst pieteikt jebkuru Latvijas pilsoni, kurš vēlēšanu dienā ir vecāks par 21 gadu, ja uz viņu neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojumiem.

Katrai partijai vai partiju apvienībai, kuras kandidātu saraksts ir ticis reģistrēts vēlēšanām, lai iegūtu pārstāvniecību Saeimā, jāsavāc vismaz 5 procenti no visu vēlēšanās nodoto balsu kopskaita.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas