Atpakaļ uz nra.lv

Maligina neklusē: Pēc Dziesmu svētkiem publicē skarbus vārdus

tautaruna.lv 12.jūlijs 2018, 7:05
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Vien pāris dienas pēc XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma māksliniece Elīna Maligina sociālajā tīklā facebook publicējusi skarbus vārdus.

Kamēr vieni sociālo tīklu lietotāji nebeidz spriest par to, kāda kārtējo reizi svētku noslēgumā bijusi Valsts preizdenta Raimonda Vējoņa uzruna, tikmēr māksliniece Elīna Maligina savas sajūtas pacentusies atspoguļot dzejā.

"Dzīres mēra laikā
Tingeļtangeļi
Senīli danči
Cik skarba ir īstenība.
Cik aprobežots prāts.
Cik Tuvs skats.
Nabagi bijām- nabagi paliksim- viena doma, kas pāršalc “lētu dvēseļkampaņu rosināšanā” un, diemžēl, nekas vairāk.
Tautumeitas un bāleliņi...bērniņi, tie kas vēl nav paspējuši tikt līdz Īrijai, Londonai un citai zemei. Šķiet dienas ir skaitītas... skumji...
Mana valsts un mana tauta. Mana zeme. -
Uz nedēļu.
Un tad atkal sūdi un samazgas...
Bet nu piedzimst, kur piedzimst...," dzejā raksta E.Maligina.

Pāris stundu laikā viņas publikāciju komentējuši vairāki desmiti sociālā tīkla facebook lietotāji. Kā parasti bijuši tādi, kuri piekrīt viņas vārdiem, gan tādi, kuri nav kautrējušies kritizēt.

"Nevajag čīkstēt un noniecināt visu par sliktāku nekā ir - vajag saņemties un vienkārši darīt! Viss ir iespējams un Latvija nav nekāds izņēmums salīdzinājumā ar citām valstīm un cilvēkiem Tur," atbildot uz mākslinieces dzejā pausto viedokli norādījis kāds komentētājs.

Kāds cits uzsvēris, ka ar valsti, bet ne valdību, viss ir kārtībā. " Ar Latviju viss ir kārtībā, nav kārtībā ar Latvijas valdību. Latvija nav vainīga, ka mums ir tik sūdīga valdība, kas mūsu valsti nevis padara labāku, bet taisni otrādi, pazudina to. Bet neskatoties ne uz ko, katram sevis cienīgam latvietim, sava zeme ir jāmīl, jāciena, gan priekos, gan bēdās, vienmēr un visur. Ne tikai Dziesmu un Deju svētkos!"

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notika simtgades zīmē. Svētki noslēdzās ar koncertu "Zvaigžņu ceļā", kurā piedalījās teju 16 500 koristu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:57

Jaunākās diskusijas