Atpakaļ uz nra.lv

Āboliņš nāk klajā ar ierosinājumu tiem, kuri kritizē savu prezidentu

tautaruna.lv 11.jūlijs 2018, 10:35
 
F64
Sabiedrībā pazīstamu cilvēku domas par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa par neveiksmīgo runu Dziesmu un deju svētku noslēgumā dalās.
''Baidos, ka oda pirdiens vien tur iznāks...''

''Es gribu ierosināt visiem, kas tik gudri un ''profesionāli'' kritizē mana prezidenta oratora dotības un kļūmes, pašiem reiz pamēģināt nostāties tik lielas auditorijas priekšā, tik atbildīgā un emocionālā situācijā, un aizgrābjoši uzrunāt desmitiem tūkstošus,'' sociālajā tīklā Facebook raksta Āboliņš.

Aktieris ir skarbs prognozē par to, kas Vējoņa kritiķiem sanāks: ''Baidos, ka oda pirdiens vien tur iznāks...''

Ekrānšāviņš

Atbalstu Āboliņa sacītajam pauda arī žurnāliste Inga Spriņģe: ''Man Raimonds Vējonis nešķiet slikts prezidents, pat, ja viņš nespēj skaisti runāt tūkstošu priekšā.''

Citās domās ir mūziķis Ralfs Eilands, kurš sociālajā tīklā Twitter raksta: ''Es arī kādā no savas karjeras nozīmīgākajiem koncertiem varēšu izgāzties un par to nesaņemt pārmetumus, jo esmu tikai cilvēks, vai ne?''

Āboliņam nepiekrīt arī brīvmākslinieks Kaspars Bindemanis: ''Darbs ir darbs. Prezidenta darbs ir reprezentēt, vadīt, iedvesmot. Runas māksla ir viena no šī amata neatņemamām sastāvdaļām un nav nekāda kvantu fizika - tā ir vienkārši jāapgūst. Ja ķirurgs iešuj pacienta vēderā šķēres, vai nejauši nogriež kaut ko, kas nav bijis jāgriež, neviens nemēģinās viņu attaisnot, sakot "pamēģiniet paši tik atbildīgā situācijā...".

''Iznāk, ka, ja servisā man ir sūdīgi saremontēta mašīna, man jāparāda meistaram, ka es pats protu ar to tikt galā, un tikai tad man ir tiesības no viņa pieprasīt kvalitatīvu darbu?,'' Facebook turpina Bindemanis.

''Vējonim ir jāatkāpjas, viņam nekad nekas nesanāk. Nekad. Kaut tieši tas (lai sanāktu) ir viņa darbs,'' spriež politikā soļus sperošais advokāts Aldis Gobzems. ''Vējonis pie varas dažādos posteņos ir bijis 16 gadus. Ja to laikā nevar iemācīties pat tikai runāt un uzrunāt, tad ko vispār šajā laikā iemācījās?‬''

Kā zināms, sabiedrībā kopš Dziesmu un deju svētku noslēguma norit asas diskusijas par prezidenta Vējoņa neveiksmīgo runu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas