Atpakaļ uz nra.lv

Režisoram palicis baisi skatoties Dziesmu svētkus: Kā svētki diktatūras režīmā

tautaruna.lv 10.jūlijs 2018, 10:48
 
F64
Armēņu izcelsmes Latvijas kinorežisors Aiks Karapetjans veltījis kritiku Dziesmu un deju svētkiem.
''Palika baisi. Izskatās pēc svētkiem kādā diktatūras režīmā.''

35 gadus vecais Karapetjans šogad Dziesmu svētkus skatījies pirmoreizi un sociālajā tīklā Twitter neslēpja, ka par redzēto nav sajūsmā.

''Pirmo reizi biškiņ paskatījos šo pasākumu,'' tvīto režiosors. ''Palika baisi. Izskatās pēc svētkiem kādā diktatūras režīmā.''

''Žēl tikai, ka tauta nav apmierināta ar līdera skaisto runu,'' raksta Karapetjans.

Latvijā atzītā režisora viedoklis gan izsaucis sašutumu sabiedrībā, daudziem aicinot Karapetjanu pamest Latviju un veltot cita veida ķengas. Citu starpā, viņa rakstītais sašutumu radījis arī sabiedrībā zināmiem cilvēkiem.

''Šaubos, vai centies atdarināt I.Kalniņu, kam šādā stilā patīk provocēt uz diskusiju sabiedrību, bet, manuprāt, Tevis teiktais ir tiešs apvainojums katram latvietim. Žēl, uzskatīju arī Tevi par tādu. Katrs kļūdās, vai ne?,'' skumīgi secina televīzijas seja Aivis Ceriņš.

''Baisi ir, ka it kā kultūras cilvēks vairāk kā 30 gadus nodzīvo Latvijā un 1.reizi BIŠĶIŅ paskatījies ŠO pasākumu,'' šokā ir pat dziedātājs Lauris Reiniks.

Karapetjans vēlāk turpat neslēpa vilšanos par aso reakciju uz viņam domām: ''Padalījos ar saviem iespaidiem par savu uztveri, uzreiz cilvēki sāka pazemot, apsaukāt, sodīt un pat deportēt mani no valsts. Vēl apvainojas par salīdzinājumu ar diktatūras režīma sabiedrību...''

''Īstais patriotisms ir paškritika, jo tā ir vēlme kaut ko mainīt labam,'' tā režisors.

Kā zināms, XXVI Vispārejie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisinājās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam.

Karapetjans uzņēmis trīs pilnmetrāžas filmas ''Cilvēki tur'', ''M.O.Ž'' un ''Pirmdzimtais'', kā arī vairākas īsfilmas. Viņš ir iestudējis arī izrādes Latvijas Nacionālajā operā un Latvijas Nacionālajā teātrī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas