Atpakaļ uz nra.lv

Latvijā populārs futbolists nācis klajā ar ideju, kā palīdzēt bērniem ar onkoloģisku saslimšanu

tautaruna.lv 2.jūlijs 2018, 18:46
 
Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency
Laikā, kad daudz seko līdzi notikumiem Pasaules kausa futbolā finālturnīrā, Latvijā populārais futbolists Raivis Hščanovičs sociālajā tīklā facebook pastāstījis par savu ideju, kā palīdzēt bērniem ar onkoloģiskās saslimšanām.

"Katru gadu bērniem Latvijā tiek diagnosticēti aptuveni 50 jauni saslimšanas gadījumi. Kas būtu, ja mēs visi kopā spētu izveidot sava veida “līdzsvaru” šajā dzīves skarbajā patiesībā, nodrošinot šiem bērniem, kuri izdzīvos un izturēs slimnīcas posmu, palīdzību," sociālajā tīklā facebook raksta sportists.

"Kas būtu, ja 2018. gada septembrī (Vispasaules bērnu pretvēža mēnesis, kurš Latvijā vēl ne reizi nav bijis atzīmēts vai aktualizēts )notiktu viena skaista un grandioza futbola spēle? "

"Kas būtu, ja 2018. gada septembrī (Vispasaules bērnu pretvēža mēnesis, kurš Latvijā vēl ne reizi nav bijis atzīmēts vai aktualizēts )notiktu viena skaista un grandioza futbola spēle, kuras galvenais mērķis būtu līdzekļu vākšana 50 bērniem, kuri ir saskārušies ar onkoloģiskām saslimšanām un IR izturejuši šo slimnīcas posmu? "Kas būtu, ja laukumā satiktos daudzi bijušie Latvijas izlases spēlētāji, kuriem nav bijusi kārtīga atvadu spēlē ar godināšanu un cieņas izrādīšanu par savu ieguldījumu Latvijas futbolā?"

"Kas būtu, ja pretī viņiem stātos īpaši izveidota komanda, kuras sastāvā spēlētu MLS, Kanāds, Krievijas, Somijas, Lietuvas, Igaunijas čempioni un kausa ieguvēji, MLS vērtīgākais un rezultatīvākais spēlētājs. Kanādas, ASV, Somijas, Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas un citu valstu bijušās “Leģendas”?

Tāpat Raivis norāda, ka vēlētos, lai telefona klausuli paceļ arī jaunais Futbola federācijas prezidents Kaspars Gorkšs, ar kuru tikšanās laikā varētu apspriest iespējamās spēles detaļas.

Sportists arī norāda, ka šiem 50 bērnie šādā veidā tiktu nofrošināta bezmakas sešu mēnešu speciāli pielāgota rehabilitācijas programma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas