Atpakaļ uz nra.lv

Bēdīgi slavenās ''Banka Baltija'' prezidents tagad vada dievkalpojumus

Portāls nra.lv 17.aprīlis 2018, 15:54
 
Flickr
Lai arī abi joprojām ir draugi, abi bankrotējušās ''Banka Baltija'' vadītāji Tālis Freimanis un Aleksandrs Lavents šodien piekopj dažādus dzīvesveidus.

Žurnāls ''Privātā Dzīve'' atklāj, ka diplomētais ekonomists Freimanis pievērsies Dievam un baznīcai.

Bankrotējušās bankas prezidents 1997.gadā autokatastrofā zaudēja savu vienīgo meitu, kas viņu pamudinājis pievērsties reliģijai. To viņš darījis ļoti aktīvi, jo sekmīgi nokārtojis evaņģēlista eksāmenu Lutera Akadēmijas Teoloģijas nodaļā un ir Rīgas Jaunās Svētās Ģertrūdes baznīcas, no kuras dzīvo piecu minūšu attālumā, draudzes loceklis.

Par mācītāju gan 72 gadus vecais Freimanis kļūt nevēloties, jo kā evanģēlists tāpat darot faktiski visu to pašu: ''Draudzē vadu Bībeles stundas pieaugušajiem un bērniem, vadu dievkalpojumus, kad tas ir nepieciešams.''

Ekonomika Freimani vairs neinteresējot, jo Latvijā šajā ziņā ''viss ir ļoti slikti''.

Ar ''Bankas Baltija'' bijušajiem kolēģiem viņš esot kā ''viena liela ģimene'', ar no kuriem vislabākās attiecības joprojām ir tieši ar Laventu.

Lavents gan savu dzīvesveidu kopš bēdīgi slavenās bankas laikiem mainījis nav, tomēr viņam nepiederot vispār nekas. Bet viņa veselības stāvoklis kopš tiesas procesa laikiem, kad viņam bija nopietnas problēmas ar sirdi, tagad esot lielisks un visas likstas ir pagātnē.

''Bankas Baltija'' padomes priekšsēdētājs regulāri apmeklē lielās kaimiņvalsts smalko aprindu pie mums rīkotos ''burziņus'', brauc ar ekskluzīvo Tesla Model S, tomēr ar presi apspriest savu dzīvi tradicionāli nevēlas.

Tādēļ arī nav zināms, vai Laventa sirds ir brīva. Pasākumus bijušais Latvijas bagātākais cilvēks visbiežāk apmeklē viens, vien dažreiz par pavadoni izvēloties 28 gadus veco meitu Jūliju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas