Atpakaļ uz nra.lv

Satraucoši! Ārsts sabiedrībai parāda, kā izskatās pēc trīs diennakts dežūrām

tautaruna.lv 15.augusts 2019, 12:46
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Ārsts soctīklos publicējis attēlu, kurā demonstrē kā izskatās pēc trīs nostrādātām diennaktīm.

Ārsts, reanimatologs un Latvijas ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis savā “Facebook” profilā publicējis ierakstu: "Šīs nav paģiras. Šī ir ārsta seja pēc nostrādātām trīs diennakts dežūrām pēc kārtas. Šorīt dežūru pabeidzu ar asiņojošu degunu un sāpēm aiz krūšu kaula."

"Cienījamā Veselības ministrija ministre Ilze Vinkele, Andris Skride dariet visu iespējamo, lai šī nebūtu mūsu realitāte, jo labāk nepaliks- būs tikai sliktāk. Mums nevajag ārstus, ārsta palīgus, medicīnas māsas un sanitārus, kas mirst 47 gadu vecumā no izdegšanas sindroma, kā arī emocionālas un fiziskas pārslodzes. Paldies nē- man tas vairāk nav vajadzīgs," viņš raksta.

Jau vēstīts, ka Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD) kopumā trūkst vairāk nekā 1000 ārstu, māsu un citu veselības aprūpes profesionāļu, liecina šodien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē sniegtā informācija. Patlaban dienestā lielākās grūtības sagādā pamatfunkciju nodrošināšana, ko NMPD risina vairākos veidos - apmēram 130 vakances tiek nosegtas, izmantojot medicīnas asistentus jeb studentus, kuri strādā brigādēs kā otrās personas, bet 375 vakances tiek nosegtas ar virsstundām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas