Atpakaļ uz nra.lv

Talsos sieviete pastāsta, kā 15 minūtēs ugunsgrēkā zaudējusi māju

tautaruna.lv 20.augusts 2018, 9:30
 
Ekrānšāviņš no video/Degpunktā
Kādu ģimeni Talsu pusē piemeklējusi ugunsnelaime. 15 minūtēs nodegusi māja, vēstīja raidījums "Degpunktā".
Santa centusies atslēgt galveno sadales skapi, kas atrodas pie ēkas. Ar lielām mokām tas izdevies, tad sieviete metusies dzēst ugunsgrēka perēkli, bet bija jau par vēlu.

Santas kundze strādājusi dārzā, ravējusi zemenes. Pēc labi padarīta darba sieviete iegājusi mājā, lai atvilktu elpu un uztaisījusi kafiju. Vēl tikai atlika apliet jaunos zemeņu stādus, tāpēc saimniece ieslēgusi elektrisko ūdens sūkni, bet tas nedarbojās, jo ierīcei bija norauts strāvas vads. Santa gājusi pēc izolācijas lentes, lai problēmu labotu, un ieraudzījusi, ka no sadales skapja, kur atrodas drošinātāji, nāk dzirksteles.

Santa centusies atslēgt galveno sadales skapi, kas atrodas pie ēkas. Ar lielām mokām tas izdevies, tad sieviete metusies dzēst ugunsgrēka perēkli, bet bija jau par vēlu.

Pāris metrus no mājas atrodas upe, bet bez elektrības sieviete nevarēja izmantot pat vienīgo sūkni, ugunsdzēšamā aparāta arī nebija. Atlika tikai stāvēt un gaidīt, kad atbrauks pirmā glābēju brigāde. Palīgā steigušās ekipāžas no Rojas un Talsiem, bet pirmie atbraukuši vietējie brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

15 minūšu laikā uguns bija izpletusies pa visu māju un to vairs nebija iespējams glābt. No sadales skapja liesmas pārmetušās uz griestiem, kas ir apšūti ar siltinošajiem materiāliem, aizdegusies grīda un tapetes. Kopā ar Santu mājā dzīvoja viņas meita, mazmeita un znots. Ugunsdzēsējiem izdevies nosargāt tikai Santas istabu. Palikusi daļa no sadzīves mantām, bet viss pārējais, ieskaitot jaunu veļasmašīnu - sadedzis.

Glābējiem izdevās nosargāt jau minēto saimniecības ēku, kas atrodas pāris metrus no izdegušās mājas. Tagad sieviete plāno pārbūvēt vistu pajumti par dzīvojamo platību sev un tuviniekiem. Rekonstrukcijai ir nepieciešams daudz, bet kundze uzskata, ka tas būs krietni vieglāk neka sākt no nulles.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas