Atpakaļ uz nra.lv

Tūriste Liepājā saceļ traci, jo autobusa šoferis ar viņu sarunājies latviski

tautaruna.lv 16.augusts 2018, 14:20
 
F64
Nepatīkams starpgadījums izcēlies Liepājā - kāda tūriste no Lietuvas uzrakstījusi sūdzību pēc tam, kad vietējā autobusa šoferis sievietei atbildējis latviski, raksta "Kurzemes Vārds".
Mikroautobusa vadītājam piemērots disciplinārsods, kā arī veikta atkārtota instruktāža par pienākumiem apkalpojot pasažierus un par komunikāciju ar pasažieriem.

Lietuvas tūriste rakstīja, ka maršruta galapunktā uz krieviski uzdotu jautājumu, cikos autobuss aties, šoferis atbildējis latviski, bet pēc tam esot sācis kliegt un nosaucis viņu par okupanti. Par sūdzību "Kurzemes Vārds" lūdza atbildi Liepājas Autobusu parkam, bet, kamēr atbilde vēl nebija saņemta, uz redakciju atnāca pats šoferis - viņš nevēlas, ka viņu sauc vārdā, taču izstāstīja, kā viss noticis no viņa skatupunkta. Šoferis noliedz, ka būtu kliedzis, un arī to, ka būtu lietojis vārdu "okupanti". Taču, jā, viņš sievietei atbildējis latviski. Tā kā sieviete teikusi, ka ir Lietuvas pilsone, viņš piedāvājis runāt lietuviski, "Kalbėti lietuviškai!" šoferis tūdaļ demonstrē frāzi kaimiņvalodā.

"Izrādās, viņa lietuviski nevar ne vārda!" teic šoferis. "Viņa pieprasīja, lai runāju tieši krieviski." Kad krieviski nerunājis, potenciālā pasažiere teikusi (krieviski): "Ak tā, redzu, kā mūs te neieredz!" Sūdzībā sieviete raksta, ka nepatīkamā vārdu apmaiņa notikusi viņas bērnu klātbūtnē, bet šoferis apgalvo, ka "nevienu bērnu" tobrīd neesot redzējis.

"LAP" valdes loceklis Māris Ārbergs komentēja, ka gadījums ir izskatīts un izvērtēts. Mikroautobusa vadītājam piemērots disciplinārsods, kā arī veikta atkārtota instruktāža par pienākumiem apkalpojot pasažierus un par komunikāciju ar pasažieriem.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:40

Jaunākās diskusijas