Atpakaļ uz nra.lv

"Tu apzinies savu bezspēcību"; sprādzienā cietušā Latvijas basketbolista māsa atklāti par traģēdiju

tautaruna.lv 13.augusts 2018, 13:16
 
F64
Pagājušajā nedēļā sprādzienā Siguldas novadā cietis Latvijas U-18 basketbola izlases dalībnieks Dāvids Vīksne. Vairākas dienas pēc nelaimes Dāvida māsa Monta sociālajos tīklos publicējusi atklātu un emocionālu vēstījumu.

Monta dalās savās pārdomās saistībā ar ģimenē notikušo nelaimi.

"Tik tiešām saproti, cik trausla dzīvība ir, ka nevari to vienkārši atdot, aizdot vai kaut kā tā ieslēgt un izslēgt. Nē, es nevaru elpot brāļa vietā. Es nevaru iedot savu ādu viņam. Un tas arī ir vienīgais, kāpēc tās asaras birst, jo tu apzinies savu bezspēcību un nevari to pārvarēt. Sēdi un domā, ka jādomā labas domas, un pavadi dienu, domājot, ko jādomā. Nē, skolā neviens nemācīja, ko darīt šajās situācijās, tāpēc mēs mācāmies. Tā vietā, lai teiktu: “Kāda nelaime!” un “Cik drausmīgi!” (mēs tāpat to zinām) vienkārši saki: “Es lūdzu, es ticu un sūtu labu enerģiju ātrai atlabšanai.” Tā vietā, lai liktu atkārtot, kā viss notika, pajautā: “Kā varu būt noderīgs?” ja to tiešām domā. Tiešām, no sirds. Katra doma ir enerģija un šobrīd vajag visu, lai saslēgtos pareizie kosmosa likumi un mazais brālis varētu drīz atkal driblēt pa laukumu, raksta basketbolista māsa.

Ekrānšāviņš no Facebook

Jau vēstīts, ka Siguldas pagasta "Plinkās" trešdien notika gāzes sprādziens, kura rezultātā sagruvusi dzīvojamās mājas siena un cietuši divi cilvēki. Vakar ap plkst.21 tika saņemts izsaukums uz Siguldas pagastu, kur kādā dzīvojamā mājā gāzes noplūdes rezultātā bija noticis sprādziens. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka sprādziena rezultātā noticis ēkas 200 kvadrātmetru platībā nogruvums.

Sprādziena rezultātā cietuši divi cilvēki.

Sākotnējā informācija liecina, ka sprādziens noticis brīdī, kad telpā, kurā atradās gāzes iekārta, ieslēgta gaisma, taču sprādziena apstākļu skaidrošanai sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret personas veselību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:56

Jaunākās diskusijas