Atpakaļ uz nra.lv

Latviete uzzina, ka viņas siltumnīcā atradusies nesprāgusi kara laika bumba

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 25.jūlijs 2018, 14:05
 
F64
Kāda Latvijas iedzīvotāja Facebook publicējusi ierakstu ar Otrā pasaules kara laika bumbas fotogrāfiju.
Pēc gandrīz mēneša vīrs atcerējies, ka tā bumba tak tur stāv! Un tā starp citu šorīt par šo faktu tikām informēti arī mēs.

Kā izrādījās, nesprāgušo lādiņu atrada viņas strādnieks, taču sieviete par sprādzienbīstamo atradumu uzzināja tikai trīs nedēļas pēc tā atrašanas.

"Rīts. Man vīrs, padarbojies zirgu stallī, dodas jau projām. Te mūsu strādnieks/la tā starp citu vīram pajautā: ”Klau, ko ar to bumbu darīsim?” Izrādās, kad pirms nedēļām trim siltumnīcās veikti rakšanas darbi, traktorists izracis nesprāgušu lādiņu. Kā jau rūdīti vīri, džeki to nolikuši malā. Lai netraucē un pa kājām nemētājas. Pēc gandrīz mēneša vīrs atcerējies, ka tā bumba tak tur stāv! Un tā starp citu šorīt par šo faktu tikām informēti arī mēs," raksta sieviete.

Ekrānšāviņš no Facebook

Zināms, ka pavisam drīz notikuma vietā ieradās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sapieri, kuri lādiņu aizveda, lai pēc tam iznīcinātu.

Jāpiebilst, ka Latvijā ik pa laikam tiek atrasts kāds nesprādzis kara laika lādiņš. Tā, piemēram, pirms pāris mēnešiem līdzīgs gadījums konstatēts Iecavā, kad lādiņš tika atrasts kādas privātmājas teritorijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas