Atpakaļ uz nra.lv

Vai Rēzeknes pusē joprojām darbojas nelegālais pansionāts?

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 11.jūlijs 2018, 12:46
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / F64
Pirms pāris gadiem publiskajā telpā nonāca informācija par nelegālu veco ļaužu pansionātu Rēzeknes novadā. Kā izrādās, pansionāta telpās vecie ļaudis vairs netiek izmitināti, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
”Bija lielas nepatikšanas,” stāsta sastaptais vīrietis no ģimenes, kurai pieder īpašums.

Kā vēstīja raidījums, telpās ilgstoši izmitināja sirmgalvjus, pašvaldības ierēdņu acu priekšā darbojās nereģistrēts pansionāts. Bijusī iestādes darbiniece stāstīja par aprūpes iestādei neatbilstošiem apstākļiem, kādos jādzīvo sirmgalvjiem: par neatbilstošu aprūpi, medicīnisko palīdzību.

Viesojoties telpās šovasar, atklājies, ka nelegālais pansionāts likvidēts. ”Bija lielas nepatikšanas,” stāsta sastaptais vīrietis no ģimenes, kurai pieder īpašums.

Nu jau bijušie iestādes iemītnieki pārvietoti uz citām, oficiālām aprūpes iestādēm, informē Rēzeknes novada Sociālā dienesta vadītāja Silvija Strankale.

”Tur nebija tas aprūpes līmenis, dežūru grafiki, arī tehniskas lietas, par ko būvvalde lēma. Oficiālajās iestādēs tomēr strādā speciālisti, kas ieguvuši attiecīgu kvalifikāciju. Zina, kā visu darīt. Šajā privātajā struktūrā bija nepietiekams aprūpētāju skaits. Arī ēdināšanas jautājumus risināja tā, kā viņi prata. Grūti spriest, vai normatīvi tika ievēroti. Oficiālas institūcijas nodrošina to, kas noteikts likumā. Tur arī pakalpojuma kvalitāte ir izkontrolējama,” stāsta Rēzeknes novada Sociālā dienesta vadītāja Strankale.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:09

Jaunākās diskusijas