Rīgas domes jaunveidojamo pārvaldi baros ar dāsnām algām un dārgu biroju

Rīgas pilsētas pašvaldības 2021. gada budžetā Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes izveidei un darbībai ir atvēlēti 229 008 eiro. No šī līdzekļu apjoma aptuveni 15 000 eiro ir paredzēti darba vietu iekārtošanai un nodrošināšanai. Tā kā jaunajā pārvaldē strādās pieci cilvēki, tad viena darba vietas iekārtošana izmaksās aptuveni 3000 eiro, tas ir, par aptuveni trešdaļu dārgāk nekā vienas darba vietas iekārtošana Vakcinācijas projekta birojā.
©Jānis Saliņš/F64

Jaunas pārvaldes nepieciešamību Rīgas dome skaidro ar “Rail Baltica” projektu īstenošanu. “Ņemot vērā Rīgas pilsētas izaicinājumus liela apjoma projektu vienlaicīgā īstenošanā, kas saistīta ar dzelzceļa infrastruktūras projekta “Rail Baltica” integrāciju Rīgas pilsētvidē, kā arī nepieciešamību stimulēt ekonomikas atgūšanos caur Eiropas atveseļošanās un noturības mehānismu, kas veicinātu sekmīgu publiskās infrastruktūras attīstības projektu ieviešanu Rīgas pilsētā, uz projekta “Rail Baltica” saistīto projektu īstenošanas laiku tiks izveidota jaunu struktūrvienība - Publiskās infrastruktūras attīstības pārvalde,” Neatkarīgajai skaidroja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Plānots, ka jaunā pārvalde darbu sāks šā gada 1. aprīlī.

Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldē strādās pieci cilvēki - pārvaldes vadītājs un četri projektu vadītāji. Pārvaldes priekšnieka atalgojums iecerēts 2441 eiro apmērā, bet projektu vadītāju - 1917 eiro mēnesī. Rīgas domes izpilddirektora alga saskaņā ar Rīgas domes mājaslapā publiski pieejamo informāciju ir 2438,80 eiro mēnesī, tātad zemāka nekā jaunveidojamās pārvaldes vadītājam.

Šobrīd Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinājis konkursu uz Mobilitātes pārvaldes vadītāja amatu, solot algā maksāt 2264 eiro.

Arī Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes darbinieki tiks atlasīti konkursa kārtībā. Lai gan pārvaldei jau būtu jāsāk darboties pēc pusotra mēneša, līdz vakardienai konkurss uz piecām vakancēm vēl nebija izsludināts.

Kopumā atalgojumos plānots novirzīt aptuveni 214 tūkstošus eiro, bet 15 tūkstoši eiro būs vajadzīgi biroja iekārtošanai. Tā kā birojā darbosies pieci cilvēki, tad vienas darba vietas iekārtošana izmaksās aptuveni 3000 eiro, tas ir, par aptuveni trešdaļu dārgāk nekā jaunajā Vakcinācijas projekta birojā. Neatkarīgā jau rakstīja, ka Vakcinācijas projekta biroja darba nodrošināšanai no Veselības ministrijas budžeta līdzekļiem iegādāti 10 paceļamie darba galdi, 10 atvilktņu bloki, 10 biroja krēsli, 10 portatīvie datori un 2 drēbju skapji. Kopumā tas izmaksājis 19 822,95 eiro, tātad 1982 eiro vienas darba vietas iekārtošanai.

*Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Signal kanālā!

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā