Rīgu greznos 54 tūkstoši 233 šķirņu ziedi

SIA „Rīgas meži” daļas „Dārzi un parki” dārznieki šonedēļ uzsākuši krāšņo vasaras ziedu dobju veidošanu Rīgas parkos – pavisam parkos taps 77 mākslas darbi no ziediem, iestādot vairāk nekā 54 tūkstošus ziedaugu.
©Publicitātes foto

14. maijā Esplanādē, Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas stūrī, de Tolli pieminekļa pakājē iepretim viesnīcai „Latvija” tika iestādītas vairāku šķirņu salvijas. Vakar sadarbībā ar atbalsta grupu HIV inficētajiem un AIDS slimniekiem biedrību AGIHAS iestādīta dobe lentītes formā iepretim Pulvertornim.

Publicitātes foto

Dobes galvenokārt tiek veidotas līdzīgā stilistikā - formā lakoniskas, bet ar ļoti lielu ‒ 233 sugu un šķirņu dažādību. Dārzu mākslā mode mainās, un grūti kopjamus ornamentus, kas teju ik pārdienu jācērp, lai noturētu vietā, nomaina formu un faktūru saspēle. Stādīšana notiek pēc detalizēti izstrādātiem projektiem.

Pie Brīvības pieminekļa jau tradicionāli tiks dobēs stādītas vasaras puķes stilizēta Latvijas karoga formā, krāsu toņos un proporcijās. Ļoti grezna plānota arī dobe Nacionālās operas un baleta skvērā kanālmalas apstādījumos.

Pavisam Rīgas parkos tiks izveidotas 77 dobes, ziedu vāzes, grozi un piramīdas Neatkarības laukumā, Pils laukumā, Līvu laukumā, Bastejkalnā, citur kanālmalas apstādījumos, Vērmanes dārzā, Ziedoņdārzā, Kronvalda parkā, Esplanādē, kā arī Uzvaras parkā un Arkādijas parkā Pārdaugavā, Zemitāna laukumā, Ziemeļblāzmas parkā, Mežaparkā, Spīķeru kvartālā un citviet Rīgas apkaimēs.

Publicitātes foto

Parkos joprojām krāšņi zied tulpes, narcises un citas sīpolpuķes. Pavasara ziedu un sīpolpuķu stādījumu pakāpeniska nomaiņa ar vasaras puķēm šogad ilgs no maija sākuma līdz jūnija sākumam. Kā ik gadu, laistot, mēslojot un gādīgi apčubinot augus, iecerētās kompozīcijas kļūst manāmas jau jūnija beigās, bet jūlijā, augustā un septembrī tās ir pilnbriedā. Vasaras puķu stādījumi priecē rīdziniekus un pilsētas viesus līdz pat oktobra beigām.

Publicitātes foto

Jāpiemin, ka rekonstruētajā K. Barona ielā atgriezušās ziedu vāzes. Tajās šogad tika stādītas nevis puķes, bet kokaugi - jau iestādīti 630 dažādu šķirņu košumkrūmi.

Publicitātes foto

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā