Kā kombinēt rotaslietas? Stilīgi ieteikumi gaidāmai vasarai

Siltā sezona vienmēr nāk ar iedvesmu veidot spilgtus tēlus. Un rotaslietām te iedalīta īpaša loma. Tieši tās ļauj izrādīt gan savu personību, gan šī brīža noskaņu: vai šodien esat romantiskā dāma vai nopietnā biznesa lēdija, vai sirdī iezagusies vasarīga ballīšu vētra vai iestājusies harmonija, kuru vēlaties pasvītrot ar eleganci?
18.05.2022. Publicitātes materiāls Abonē digitālo avīzi Neatkariga.lv bez maksas
 
©Pixabay.com

Stilisti uzskata, ka skaistam un pašpārliecinātam tēlam jāizvēlas tie aksesuāri, kuri vistuvāk iet pie sirds. Ar svarīgu piebildi, - ja vēlaties izskatīties moderni, rotaslietām un to kombinācijām jābūt pārdomātām un aktuālām. Lasiet tālāk un ņemiet par labu padomus, kā stilīgi sakombinēt rotas šovasar!

Viens masīvs aksesuārs portreta zonā

Pašreizējā mode neiegrožo sievietes stingros kanonos no sērijas “tikai viena rotaslieta tēlā var būt akcents”. Šovasar Jūs varat vienlaikus vilkt gan divas, gan trīs pamanāmas rotas, un tas neskaitīsies “par daudz”! Taču šis tas tomēr jāievēro. Tieši portreta zonai jāizvēlas viens masīvs aksesuārs - vai tā būs kaklarota, vai auskari. Turklāt šiem izvēlētajiem aksesuāriem jāsader stilistiski un pēc krāsas. Un vislabāk šī kombinācija izskatīsies ar neitrālām drēbēm (no bāzes garderobes).

Piemēram, no kaklarotām topa augšgalā pašlaik ir masīvi metāla, ādas un dažādu sintētisko materiālu darinājumi: īsas un kakla pamatnei pieguļošas kaklarotas, čokeri, gludi zeltīti gredzeni (etno stilā), krāsainas konstrukcijas no apļiem, rombiem, ar dekoratīviem akmeņiem, ziedlapiņu un gliemežvāku formām u.c. Velciet tiem klāt neliela izmēra, bet līdzīga stila un materiāla auskarus (nagliņas, mazus riņķīšus u.tml.). Šāda kombinācija pieļaujama arī lietišķajā stilā. Jāizvēlas vien lakoniska dizaina modeļi no kvalitatīviem materiāliem.

Pretējs variants portreta zonas dekorēšanai - masīvie auskari. Vasarīgam tēlam piestāvēs eleganti auskari ar spīdīgo kalnu kristālu, vintāžas stils, koķetīgi auskari ar gliemežvākiem, putnu spalvām un ķēdītēm, jauneklīgi modeļi no puscaurspīdīgās plastmasas, apjomīgu burtu un zīmolu logotipu veidā, lieli auskari-gredzeni 2000. gadu stilā. Papildiniet tos ar smalku ķēdīti ap kaklu vai arī atstājiet kā vienīgo aksesuāru ķermeņa augšdaļā. Savukārt izdekorēt rokas ar zemāk minētajām modernajām aprocēm vai gredzeniem lieki nebūs!

Pixabay.com

Aproces un gredzeni - vairumā

Stilīgākais knifs šovasar - vilkt uzreiz divas-trīs aproces uz vienas rokas vai nēsāt tās uz abām rokām vienlaikus (pa vienai/divām/trīs). No aktuālā: kvadrātveida aproces, daudzslāņu, apzeltītas un gludas antīkajā stilā, dekorētās ar pērlēm un akmeņiem, no krāsainās ādas. Atkarībā no izvēlētā modeļa, varēsiet gan atdzīvināt ikdienišķu tēlu (piem., džinsus un topu), gan piedot rozīnīti svētku tēlam. Starp citu, nav jābaidās miksēt bižutēriju un juvelierizstrādājumus (ar piebildi, ka bižutērija ir augstas kvalitātes). Piem., apzeltītām gludām aprocēm stilistiski piestāvēs auskari no zelta riņķu formā.

Arī gredzenu modē dominē pamanāmi izmēri. Masīvu kaklarotu vai auskarus teicami masīvs gredzens papildinās no līdzīga materiāla. Taču stilīgākā variācijā gredzeni tiek nēsāti vairumā. Modē ir stilistiski vienotu gredzenu komplekti. Tie var būt lakoniski gludi vai arī efektīgi - ģeometriski (piem., taisnstūrveida), ar krāsainiem akmeņiem (piem., tirkīzziliem, melnbaltiem, piparmētru krāsas, rozā) utt. Šāds komplekts kombinācijā ar efektīgu kaklarotu vai auskariem pēcāk varēs “pārceļot” arī uz rudens-ziemas garderobi.

Daudzslāņu ķēdītes - pašpietiekams elements

Daudzslāņu ķēdīšu popularitāte ar mums jau ir pāris sezonas. To lielā priekšrocība ir vertikālās silueta līnijas veidošana, kā rezultāta augums izskatās garāks un slaidāks. Izvēlieties vienu kvalitatīvu daudzslāņu ķēdīti vai sakombinējiet vairākas dažāda garuma un materiāla vienības patstāvīgi. Sudraba vai zelta ķēdītes no šī ansambļa nav izslēdzamas. Aktuāli ir arī pītie juvelierizstrādājumi no divu krāsu metāliem - piem., baltā un sarkanā zelta.

Turklāt tagad ar daudzslāņu ķēdītēm moderni rotāt ne tikai dekoltē zonu. Stipriniet tās ap jostasvietu pie džinsu biksēm, ap vidukli uz pagarināta džempera vai trikotāžas kleitas vai arī uztiniet kā aproci. Jo dažādāka būs ķēdīšu faktūra, biezums, garums, krāsa, jo interesantāks un stilīgāks veidosies tēls. Būtībā daudzslāņainā ķēdīte ir tik pašpietiekama, ka var būt vienīgais aksesuārs! Ja vēlaties izcelt individualitāti, izvēlieties ķēdīti ar kuloniņiem. Piem., pērļu kulonus - elegantam tēlam, zvaigznītes, taureņus, sirsniņas - pie romantiskās kleitas, lakoniskus apļus un lāsītes - smart casual stilam.

Juvelierizstrādājumu aktuālās kombinācijas

Uz dārgmetāliem vienmēr attiecās savi īpašie “likumi”. Svarīgākais: vienā tēlā nevajadzētu apvienot vairāk par 3 juvelierizstrādājumiem. Turklāt izvēlētās rotas nevar koncentrēties vienā zonā, piemēram, pulkstenis + rokassprādze + gredzens uz vienas rokas ir pārmērība. Veiksmīgas kombinācijas ir: gredzens + auskari + rokassprādze; pulkstenis + auskari + broša; ķēdīte + auskari + rokassprādze. Apdrukātiem vai svītrainiem apģērbiem piestāvēs lakoniskas rotaslietas, monohromiem - masīvākas, no divu krāsu metāliem (piem., baltā un sarkanā zelta), ar oriģinālu dizainu un pamanāmiem akmeņiem. Starp citu, klasiskajam akmeņu topam (briljants, safīrs, rubīns, smaragds) tagad pievienojās rotas ar cenas ziņā pieejamākiem materiāliem: ametistu, turmalīnu, citrīnu, topāzu, akvamarīnu, kalnu kristālu u.c. Taču absolūts sezonas hīts pašlaik ir juvelierizstrādājumi ar pērlēm. Tās piedos šarmu jebkurai sievietei un vairumā gadījumu ir nēsājamas ne tikai uz saviesīgiem pasākumiem, bet arī uz darbu un ikdienā. Sudraba auskari ar pērlēm, zelta ķēdītes un rokassprādzes ar pērļu kuloniņu, gredzens ar vienu izteiksmīgu pērli - jebkurš no šiem variantiem ir trāpījums desmitniekā!

Izvēlēties sev rotaslietas, kuras šovasar iedvesmos un ļaus justies skaistai, var plašajā 220.lv e-veikala klāstā - https://220.lv/lv/apgerbi_apavi_aksesuari/aksesuari_sievietem_un_viriesiem/rotaslietas ! Tieši te atradīsiet gan kvalitatīvu moderno formu un krāsu bižutēriju, gan arī smalkus juvelierizstrādājumus: zelta un sudraba ķēdītes, modernos pērļu kuloniņus, elegantas brošas ar dārgakmeņiem un pusdārgakmeņiem. Ieguldīt tieši aktuālās rotas ir racionāls ieguldījums, kurš priecēs Jūs vairākas sezonas. Turklāt e-veikala plašais cenu diapazons ļaus katrai sievietei piemeklēt savam budžetam atbilstošāko variantu. Ienāciet, apskatiet un izvēlieties!

APMAKSĀTA PBLIKĀCIJA

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā