Vasaras nometne – laiks ar pievienoto vērtību

Vasara ir laiks, kad bērniem iespējams ne vien atpūsties, bet arī pilnveidot sevi, tāpēc Ventspils Jaunrades nams ik gadu rīko pārdomātas nometnes, kurās bērni pavada brīvo laiku jautri un droši, reizē gūstot jaunas zināšanas un prasmes.
JAUNRADES NAMĀ strādā vairāk nekā 40 pasniedzēju un šajā mācību gadā pulciņos darbojas kopumā 1200 skolēnu. V. Hermansone uzskata, ka vasaras nometnes bērnu brīvajam laikam dod labu pievienoto vērtībuam laikam dod labu pievienoto vērtību ©Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency

Izzināt un radoši darboties

Šovasar Ventspils Jaunrades nams organizē divas atpūtas un radošo darbnīcu nometnes, un katrā no tām piedalās vairāk nekā 100 skolēnu.

Ventspils Jaunrades nama vadītāja Vita Hermansone stāsta: „Pirmā atpūtas nometne ar pilsētu izzinošiem elementiem jau ir noslēgusies. Tās ietvaros 1. līdz 5. klašu skolēni ik dienu rīta pusē darbojās radošajās darbnīcās, bet pēcpusdienā devās iepazīt pilsētu. Nometnes moto „Atvērsim pilsētas durvis” ir likumsakarīgs, jo sasaucas ar pandēmijas laikā noteiktajiem ierobežojumiem, kurus ievērojot bērniem ilgstoši nācās uzturēties mājās. Tagad ierobežojumi ir būtiski mazināti -skolēni var doties pastaigās un nodoties citām aktivitātēm. Nometnes laikā bērni apmeklēja populārākos pilsētas tūrisma objektus, kuros bija sagatavoti dažādi uzdevumi. Viens no interesantākajiem piedzīvojumiem bija Snēpeles apmeklējums - tur bērni paši pagatavoja burgerus.” Jūlija nometne vairāk vērsta uz radošajām izpausmēm - bērni darbojas mājturības, elektronikas un mīksto rotaļlietu darbnīcās, tādējādi nometnes noslēgumā katram dalībniekam paliks vismaz trīs dažādi paša veidoti darbiņi, kurus paturēt par piemiņu no nometnē pavadītā laika.

Mazie gudrinieki dodas pētīt

Ventspilī jau vairākus gadus 4. līdz 9. klašu skolēni sestdienās dodas uz Mazo gudrinieku skolu, kur pastiprināti apgūst dabaszinātnes un matemātiku. Lai popularizētu dabaszinātnes arī pārējo bērnu vidū, no 3. līdz 14. augustam 3. līdz 8. klašu skolēniem būs iespēja piedalīties Mazo gudrinieku nometnē, kuras ietvaros tiks pētīta dzīvā daba, tostarp Pētera ezera flora un fauna. Kā apgalvo V. Hermansone, nometnē var piedalīties jebkurš, kam ir interese par dabaszinātnēm: „Ceram, šī nometne kalpos kā impulss, lai bērni turpinātu pastiprināti apgūt dabaszinātnes un matemātiku Mazo gudrinieku skolā.” Pieteikuma anketas vēl var aizpildīt Ventspils Jaunrades nama mājaslapā.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā