330 bērniem vasarā būs iespēja strādāt

Kopš 2015. gada, kad valstī uzsāka skolēnu vasaras nodarbinātības programmu, Ventspils pašvaldība to ir aktīvi atbalstījusi un centusies dot iespēju strādāt pēc iespējas vairāk bērnu. Šogad, apvienojot pilsētas pašvaldības īstenoto skolēnu vasaras nodarbinātības programmu un valsts atbalstīto programmu, kopumā Ventspilī darbā varēs iesaistīties 330 bērni.
SKOLĒNU nodarbinātības programma paver iespēju skolēniem ne tikai nopelnīt algu, bet arī iemāca sastrādāties kolektīvā, kas vēlākajos gados būs ļoti noderīgas iemaņas ©Publicitātes foto

Covid-19 rada jukas un jaunu programmu

Marta otrajā pusē, kad saistībā ar koronavīrusa pandēmiju valstī tika izsludināta ārkārtas situācija, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) informēja, ka šogad skolēnu vasaras nodarbinātības programma netiks īstenota. Ventspils pašvaldības vadība uzskatīja, ka krīzes apstākļos bērniem dot iespēju strādāt un nopelnīt ir svarīgāk nekā jebkad, tāpēc Sociālais dienests izstrādāja pašvaldības programmu, kurai tika novirzīti vairāk nekā 105 tūkstoši eiro, paredzot subsidēt 330 darba vietas.

Publicitātes foto

27. maijā NVA paziņoja, ka skolēnu vasaras nodarbinātības programma tomēr tiks īstenota, taču Sociālā dienesta sagatavoto programmu pašvaldība apstiprināja jau 29. maijā. Ventspils pilsētas Sociālā dienesta vadītājas vietniece Kristīne Šteinberga skaidro: „Covid savā ziņā izraisīja jukas, bet ir skaidrs, ka ieguvēji ir Ventspils skolēni, jo šobrīd paralēli darbojas gan pašvaldības iniciētā un īstenotā programma, kuras ietvaros minimālo algu pilnā apmērā apmaksā pašvaldība, gan valsts atbalstītā programma, kurā pusi atalgojuma nodrošina valsts finansējums, bet otru pusi pašvaldība. Izrādot savu labo gribu, uzņēmējs drīkst no savas puses palielināt skolēna darba algu.”

Kopumā skolēnu vasaras nodarbinātībai pašvaldība novirzījusi 105 tūkstošus eiro.

Finansējums darbavietu subsidēšanai ir pieejams, taču varētu vēlēties lielāku uzņēmēju atsaucību - piedāvāto vakanču skaits ir mazāks nekā skolēnu interese strādāt un pieejamie finanšu resursi.

Uzzini pirmais, kas interesants noticis Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā