Atpakaļ uz nra.lv

Vai Kariņam tiešām Viņķele bija jāatlaiž TIEŠI TAGAD?

Viktorija Gabrjuna 7.janvāris 2021, 14:00
 
Romāns Kokšarovs/F64
Pēc tam, kad Ministru prezidents izteica neuzticību Veselības ministrei Ilzei Viņķelei, par šo tematu izteicās laikam katrs otrais Latvijas iedzīvotājs. Viedokļi, protams, paredzami - 1. jā, Kariņa lēmums bija pareizs, 2. man vienalga, 3. nē, premjers rīkojās nepareizi. Es parakstos zem viedokļa Nr.3.

Kā tika ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien izteicis neuzticību veselības ministrei Ilzei Viņķelei. Kariņš līdz šim vairākkārt paudis neapmierinātību ar Veselības ministrijas un ministres darbībām Covid-19 izplatības ierobežošanā, bet pēdējā laikā kritika tika izteikta par skaidra Covid-19 vakcinācijas plāna neesamību.

Es pilnīgi noteikti nevaru sacīt, ka Kariņa kritika Viņkelei ir nepamatota gan saistībā ar Covid-19 lietām, gan, iespējams, arī citiem jautājumiem. Ticu, ka savi argumenti premjeram ir. Bet ir viens BET, kas man liek nepiekrist viņa lēmumam par ministres demisijas pieprasīšanu, proti, laiks, kad viņš to dara.

Tiešām, nu tiešām tagad?? Tad, kad Covid-19 ir izraisījis haosu ne tikai "parasto" cilvēku dzīvēs, bet arī ministru galvās. Būsim godīgi, mēs taču redzam, kā valstsvīri stundām ilgi diskutē par vīrusa izplatību, ierobežojumiem, vakcīnām, ilgi nevar vienoties, tad tomēr kaut ko izlemj, bet tad uzpeld dažādas diskutablas nianses un tā pa apli tiek malti dažādi jautājumi, piemēram, vai aizliegums pārdot zeķubikses tiešām var mazināt Covid-19 izplatību.

Varbūt domāju nepareizajā virzienām, bet neuzskatu, ka tieši tagad ir īstais laiks izteikt neuzticību ministrei, kas vada veselības nozari kopš laika, kad vēl pavasarī Covid-19 spēra savu pirmo soli Latvijas teritorijā.

Šī ministre ir lietas kursā par visiem jautājumiem, kas saistīti ar Covid-19 izplatību, apkarošanu, utt., Latvijā. Vismaz es gribētu tam ticēt. Covid-19 simptomi, iedzīvotāju testēšana, vīrusa izplatība, situācija slimnīcās, galu galā arī vakcinācija - Viņķelei ir zināšanas par visiem šiem jautājumiem un, manuprāt, tā ir viņas lielākā trumpe tagad.

Tiešām tagad ir īstais laiks, lai Viņķeles zināšanas par šo tēmu (atvainojos) izmestu mistkastē un meklētu to varoni, kuram ir nehaotisks plāns, kā glābt Latviju no Covida?

Ja Kariņš tā uzskata, lai jau tā būtu. Es tikai izteicu savas domas un tiešām ceru, ka Latvijai sanāks. Bez ironijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas